Author

admin

Menginap di OYO Rooms tidak seindah yang disangka

Baru-baru ini aku sekeluarga pergi ke Kuala Lumpur atas urusan suami. Of course la kena menginap kan sebab tak mungkin nak balik hari ke Kemaman semula. Kebiasaan mencari hotel di website Agoda, Booking.com atau Airbnb. Kebetulan sekarang ni ramai yang… Continue Reading →

Masuk Thailand melalui Kelantan

Senarai negeri yang berada di sempadan Thailand cumalah Perlis, Kedah, Perak dan Kelantan sahaja. Jadi, pilihan terletak di tangan anda untuk memilih masuk melalui negeri mana. Mana-mana pun boleh. Sebelum ni aku ada ceritakan bagaimana kami masuk ikut Padang Besar,… Continue Reading →

DUIT BUKAN SEGALANYA

Aku sedih sebenarnya. Ramai antara kita kejar duit. Menganggap duit adalah segala jawapan masalah. Aku juga tidak terlepas daripada berfikiran begini. Kadang waktu hujung bulan akan jadi sengkek. Cukup-cukup je sehingga hari gaji. Itupun tak habih menghitung hari. Entri ini… Continue Reading →

Bagaimana aku mampu bawa semua anak travel setiap tahun?

Sebagaimana kita sedia maklum, travel ke luar negara memerlukan duit yang sangat banyak. Tiket kapal terbang boleh mencecah ribuan ringgit walaupun hanya ke negara jiran seperti Thailand dan Indonesia. Itu belum termasuk makan, hotel dan transportation di negara yang dilawati… Continue Reading →

Penduduk Muslim di Niujie

Anda perlu ke Niujie kalau nak jumpa penduduk Islam di Beijing. Kelihatan ramai yang memakai tudung dan kopiah di kepala. Masjid yang terbesar dan tertua juga ada di Niujie ini. Pendek kata, nak rasa suasana seperti negara Muslim, anda perlu… Continue Reading →

Mitos nak kurus

Mitos ni adalah ‘cerita’ orang zaman dulu yang dibawa dari turun temurun. Kebanyakan orang kita sangat percaya dengan mitos. Aku dulu pun sama jugak. Percaya gila dengan orang sekeliling terutama sekali geng orang-orang tua. Banyak betul pantang larang yang perlu… Continue Reading →

© 2019 — Powered by WordPress

Theme by Anders NorenUp ↑