Loteng Anak-anak

Loteng ni bermaksud satu ruang atas tanpa dinding. Ramai yang salah faham istilah loteng ni. Kata loteng, tapi bila tengok siap ada dinding antara dua bilik. Tambah lagi bilik air. Nak buat boleh bilik air dan tambahan lain, ruang tu perlu terbuka la. Contohnya, gunakan kabinet baju sebagai dinding untuk jadi dua ruang, atau boleh letak tirai/kain langsir. Nak toilet? […]

Learn To Fly

Grow Old from RalitMedia on Vimeo. Buat pertama kalinya setelah membeli flycam junior daripada facebook, (sejak bulan jun lagi rasanya) baru berkesempatan mencubanya di taman permainan berdekatan rumah kami. Macam biasa, anak-anak sebagai model. Tapi kelainannya kali ini, kami pun turut serta. Sebelum ni malu nak join sebab tak mahu tunjuk muka. Malu!!! Kali ni, biarlah. Sebab tak banyak shoot. […]

Antara Makan Gaji dan Usahawan

Makan Gaji Kerja Sendiri Masa Ditetapkan: Selalunya sekitar 8.00 pagi sehingga 5.00 petang Masa Bebas: Terserah kepada individu. Pendapatan Tetap: Setiap hujung bulan atau minggu ke-4 setiap bulan, gaji akan diberikan. Kadangkala, terdapat kenaikan pangkat yang menuntut kenaikan gaji. Pendapatan Tidak Menentu: Gaji mengikut usaha. Naik turun keuntungan bergantung kepada kerajinan dan perancangan perniagaan. CUTI Tahunan: Cuti anda ada kadar […]

Selamat Hari Raya Aidilfitri

Raya Aidilfitri 2015 from RalitMedia on Vimeo. Tak lama lagi nak raya. Kami tak pernah sekali pun balik ke kampung dalam bulan Ramadhan ni. Oleh itu, kami sangat rindu dengan suasana Kota Bharu. Semua hal berkaitan sana terbayang-bayang, dari kuih-muih, tudung murah, jalan raya dalam bandar dan sehinggalah waktu berbuka di rumah. Seronok bila fikirkan keluarga. Memang tak sabar rasanya […]

Sambutan Hari Guru Peringkat Daerah Kemaman 2015

Selesai sudah mempersembahkan video tokoh guru bagi tahun ni…. Fiuh… Boleh tarik nafas lega. Semasa ditayangkan di hadapan beribu-ribu orang penonton,. Tak lupa juga undangan terhormat Dato’ Sri Shaberi Chik juga antara penonton pada waktu tu. Rasa berdebar-debar, tambah risau video tak memuaskan. Tangan tak payah cakap. Sejuk macam air batu. Kebetulan jugak, Tokoh Guru ni merupakan suami kepada Pengetua […]

Video Family Day GTOC

Family Day yang pertama diadakan untuk kelab GTOC (Ganu Toyota Owner Club) di Mercu Beach Resort pada 6 – 7 Mac 2015. Skema btol ayat baris pertama. Hehe… Best, happy, fun sangat2 pertemuan keluarga GTOC ni. Okey la dengan pelbagai aktiviti galaks diadakan. Makanan best, labu masak lemak (hubby makan sampai singgah ke hospital pada keesokan harinya…) Rakaman, biasa2nya. Amik, […]