Palmstay Seri Bandi

Selamat Hari Merdeka! Setiap tahun pada 31 haribulan Ogos kami akan buat plan untuk mengisi masa sepanjang hari cuti umum ini. Kami ibu bapa yang bekerja. Peluang cuti sebegini kami tidak akan lepaskan untuk bersama-anak. Kali ini, kami memilih untuk berkelah bersama Kelab GTOC (Ganu Toyota Owner Club) di Palmstay Seri Bandi, Kemaman, Terengganu. Kami empat keluarga menaiki kereta masing-masing […]

Muzium Terengganu

Cuti sekolah pertengahan tahun bagi 2016 ni kami mengunjungi Kuala Terengganu. Kebetulan ada kerja shooting kat SESMA, jadi kami mengambil kesempatan ini dengan mengunjungi tempat-tempat menarik di sana. Malam ada Pesta Peranakan di Kg. Cina. Tiada gambar? Ada sebenarnya. Belum proses lagi. Nanti akan cerita lain kali. Buat pertama kali anak-anak melawat muzium. Tanya dulu sebelum pergi tau tak muzium […]

Road to TMG Port Dickson 2016

Toyota Mega Gathering (TMG) merupakan satu perjumpaan secara besar-besaran di sebuah kawasan lapang yang datangnya daripada tiap pelusuk negeri. Siapa mereka ni? Semestinya peminat kereta jenis Toyota. Kami daripada Ganu Toyota Owner Club (GTOC) turut sama memeriahkan perjumpaan tahun 2016 yang berlangsung di Port Dickson. Buat kali kedua kami dapat menyertainya perjumpaan tersebut. Apa yang mengejutkan ialah, perjalanan kami adalah […]

Chemerong,Terengganu

Krik… krik… krik… Sunyi betul blog ni sejak akhir-akhir ni. Hampir tiga bulan tak terusik. Sangat sibuk dengan urusan kerja. Masing-masing ada kerja nak dibuat. Anak-anak macam dah terabai. Mana taknya, pukul 7 pagi hantar sekolah, pukul 5 baru amik. Sampai rumah siapkan kerja di rumah. Pukul 9 anak-anak dah bersiap nak tidur. Kesian mereka… So, untuk cuti pertengahan penggal […]

Malaysia ke Bangkok dengan tren – Siri Terakhir

Kami perjalanan pulang ke Malaysia dan akan transit di Stesen Keretapi Hatyai sekali lagi. Kami banyak menghabiskan hari-hari kami di Thailand dengan menaiki tren sahaja dan itulah niat kami. Anak-anak la yang paling gembira dan kami juga memperoleh banyak pengalaman. Entry ini juga membantu kepada sesiapa yang yang berminat ke sana dengan alternative lain selain kapal terbang atau berkereta.   […]

Malaysia ke Bangkok dengan tren – Siri V

Hajat untuk menaiki tren dari KL Sentral ke Bangkok telah tercapai. Jadi tak ada yang perlu kami kesali. Senarai tempat untuk dilawati penuh di buku catatan. Tapi tak dapat pergi satu pun. Asalkan dapat menjejakkan kaki ke negara orang dengan empat beranak cukup la. Anak-anak pun patuh sahaja dan tak ada masalah. Allah swt telah mempermudahkan perjalanan kami. Syukur ke […]