Before Present Video Clip Tokoh Guru Kemaman 2015

Tinggal beberapa hari sahaja lagi nak serahkan video. Tapi tak dapat nak buat. Idea takde. Mood tak datang. Padahal, story board dah buat awal-awal lagi selepas meting ari tu. Apa kan daya, this year keje tak ikut sebagaimana yang dibincangkan. So kami terpaksa mengubah balik tema jalan cerita. 
Inilah kami hadap saban hari. No idea…. Help us….

Apa yang menyeramkan, kami terpaksa sediakan video untuk dipertontonkan di hadapan ribuan guru daerah Kemaman, PPD Daerah dan Dato’ Sri Ahmad Shabery Cheek. Dan untuk makluman, ini tahun ke3 kami buat. Buat tu mudah, tapi nak kekalkan mutu video setiap tahun payah. 

But some other people said, “Mudahje kan buat video bagi yang dah biasa kan.”Thanks with your words darling. Semoga Allah permudahkan kerja kamu menjadi senang 😛

Well, sini kami tunjukkan kaedah nak kuatkan tangan supaya bila pegang kamera takde la shaking. RM 5 je di Daiso. Sekarang RM5.30 selepas GST. kua… Kua… Ku… Rugi tak beli sebelum April kan.
Hand exercise namanya. Semangat tak?
Ari tu ada beli slider dan header untuk dapatkan kelainan shoot kali ni. Slider second hand rm250 dan header yang baru rm178. Semata-mata untuk hari guru ni. Dapat yang baru, charger bateri untuk Canon D500 plak rosak. Check harga dalam tenet, rm 275 kalo tak silap. Mahalnya!!!! Kebetulan plak dalam fb ada orang jual glider cam. Mau terkinja-kinja kami nak. Rm1200 diorang jual. Ingat nak keluarkan duit simpanan. Tapi macam melampau plak.
Glidecam HD1000
Tak sanggup keluarkan wang simpanan, kami pikir alternative lain. Sapa nak beli Basikal? Hahahahaha. Gelak malu pun ada. Terpaksa la… Nak beli charger yang rosak semasa pembikinan video ni la…. Takkan la dslr tu nak sunyi je tanpa bateri, kann? Dan glider tu memang dah lama nak. Agak-agak laku tak? Nak harap sponsor dari sapa-sapa takde dah. Atau pun boleh tak Dato’ Sri Ahmad Shabery Cheek bagi hadiah sempena hari guru 18hb Mei ni? Memang hadiah terbaik forever la. Hihi

Inilah beskal yang kononnya nak membantu untuk slim kan badan. Sekarang pandang sepi je di tepi dinding. Kau tengok aku, Aku tengok kau.
1k. Anyone? Hihi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *