Category REVIEW

Pengalaman hari pertama – Menstrual Cup

Apa kebenda ni? Buat yang pertama kali dengar, tak mungkin dapat bayangkan macam mana rupanya. Apatah lagi fungsinya, kan. Bagi yang dah biasa dengar, akan berasa ngilu. Tapi bagi sesiapa yang bukan sahaja biasa dengar, malah dah pun pakai, pasti… Continue Reading →

Review – 2 minggu selepas menggunakan Xperia 1

Nak story sikit pasal kejadian sedih tentang smartphone yang membuatkan aku terpaksa beli lain. Nak marah, tak jadi. Terkilan jela dalam hati. Hari-hari berhuhu je. Daripada aku mengeluh dan terputus hubungan dengan dunia sosial media selama beberapa minggu, akhirnya aku… Continue Reading →

Orang Malaysia menginap di Mrs Panda Hostel, Chengdu

Kami terbang ke Chengdu bersama dengan anak-anak pada bulan Disember 2019 yang lalu. Setiba kami di Lapangan Terbang Shuangliu (CTU) pada pukul 2 petang waktu China, kami ingatkan nak terus keluar daripada airport. Masalahnya, kami tak tau mana nak tuju…. Continue Reading →

Pengalaman buruk host Airbnb

Ini bukan la pertama kali kami mengalami pengalaman ditolak oleh host. Aku tak kisah pun kena reject diawal berurusan tanpa melibatkan pembayaran. Biasa la kan. Host pun ada demand jugak nak pilih tetamu yang nak menginap di rumah dia. Itu… Continue Reading →

Menginap di OYO Rooms tidak seindah yang disangka

Baru-baru ini aku sekeluarga pergi ke Kuala Lumpur atas urusan suami. Of course la kena menginap kan sebab tak mungkin nak balik hari ke Kemaman semula. Kebiasaan mencari hotel di website Agoda, Booking.com atau Airbnb. Kebetulan sekarang ni ramai yang… Continue Reading →

Review – CITILINK AIRLINES (AIRBUS A320 – 200)

Pertama kali dengar Citilink Airlines ni aku cuma bayangkan seperkara je. Tak lain tak bukan khidmat penghantaran City-Link Express Malaysia. Konpius jugak kan. Ni tiket flight ke atau post barang? Tentang syarikat penerbangan ini diketahui sebab FB Pemburu Tiket Murah… Continue Reading →

« Older posts

© 2020 — Powered by WordPress

Theme by Anders NorenUp ↑