Category REVIEW

Proses sewa rumah di Istanbul, Turki

Buat pengetahuan semua, aku sekeluarga telah berpindah ke Istanbul pada 3 November 2020. Maka, kami perlukan rumah untuk berteduh kami anak beranak. Kami telah melalui satu proses masuk rumah yang tidak sama sebagaimana kita di Malaysia. Bagi yang ingin menambah… Continue Reading →

The Backpackers Village Sungai Lembing – Penginapan Bajet di Kuantan

Penginapan budget hostel bagi backpacker’s terletak di Sg. Lembing. Hostel ini agak tersembunyi sikit bagi yang pertama kali menjejakkan kaki ke sini. Tapi jangan risau. Jika anda menjumpai Muzium Sg. Lembing, maka anda hanya pandang ke seberang jalan sahaja. Backpaker’s… Continue Reading →

Pengalaman hari pertama – Menstrual Cup

Apa kebenda ni? Buat yang pertama kali dengar, tak mungkin dapat bayangkan macam mana rupanya. Apatah lagi fungsinya, kan. Bagi yang dah biasa dengar, akan berasa ngilu. Tapi bagi sesiapa yang bukan sahaja biasa dengar, malah dah pun pakai, pasti… Continue Reading →

Review – 2 minggu selepas menggunakan Xperia 1

Nak story sikit pasal kejadian sedih tentang smartphone yang membuatkan aku terpaksa beli lain. Nak marah, tak jadi. Terkilan jela dalam hati. Hari-hari berhuhu je. Daripada aku mengeluh dan terputus hubungan dengan dunia sosial media selama beberapa minggu, akhirnya aku… Continue Reading →

Orang Malaysia menginap di Mrs Panda Hostel, Chengdu

Kami terbang ke Chengdu bersama dengan anak-anak pada bulan Disember 2019 yang lalu. Setiba kami di Lapangan Terbang Shuangliu (CTU) pada pukul 2 petang waktu China, kami ingatkan nak terus keluar daripada airport. Masalahnya, kami tak tau mana nak tuju…. Continue Reading →

Pengalaman buruk host Airbnb

Ini bukan la pertama kali kami mengalami pengalaman ditolak oleh host. Aku tak kisah pun kena reject diawal berurusan tanpa melibatkan pembayaran. Biasa la kan. Host pun ada demand jugak nak pilih tetamu yang nak menginap di rumah dia. Itu… Continue Reading →

« Older posts

© 2021 — Powered by WordPress

Theme by Anders NorenUp ↑