Category Thailand

Travelog Koh Samui Thailand

Pergi bulan Mac 2018, tapi siap videolog ni bulan September. Makan masa 5 bulan jugak nak siap. Bukan mudah… Semuanya disebabkan kekangan masa dan kesihatan yang tidak diizinkan. Sekarang pun dah ada baby. Bertambah seorang lagi ahli backpackers family travel…. Continue Reading →

Road Trip Malaysia ke Koh Samui – Siri II (Akhir)

Hai! Sebelum ni kami ada menyediakan entri Siri I yang menceritakan pengalaman kami selama 3 pertama perjalanan yang bermula pada 16 Mac 2018. Kami sengaja pecahkan kepada 2 entri kerana penulisan perjalanan akan menjadi terlalu panjang. Lagipun, entri kedua akan… Continue Reading →

Road Trip Malaysia ke Koh Samui – Siri I

Road trip bermaksud perjalanan melalui jalan darat. Kami memilih menaiki kereta Naza Citra untuk meluncur di jalan raya Thailand kerana salah seorang daripada kami mengalami masalah kesihatan. Erti kata lain, pregnant 6 bulan setengah. Nak naik flight, terpaksa berjalan jauh… Continue Reading →

Malaysia ke Bangkok dengan tren – Siri Terakhir

Kami perjalanan pulang ke Malaysia dan akan transit di Stesen Keretapi Hatyai sekali lagi. Kami banyak menghabiskan hari-hari kami di Thailand dengan menaiki tren sahaja dan itulah niat kami. Anak-anak la yang paling gembira dan kami juga memperoleh banyak pengalaman…. Continue Reading →

Malaysia ke Bangkok dengan tren – Siri V

Hajat untuk menaiki tren dari KL Sentral ke Bangkok telah tercapai. Jadi tak ada yang perlu kami kesali. Senarai tempat untuk dilawati penuh di buku catatan. Tapi tak dapat pergi satu pun. Asalkan dapat menjejakkan kaki ke negara orang dengan… Continue Reading →

Malaysia ke Bangkok dengan tren – Siri IV

Siri III ini adalah rentetan hari yang sama bertarikh 3 Disember 2015. Entri yang panjang untuk satu hari terpaksa dibahagikan kepada dua siri dan perkongsian ini menceritakan tentang kelegaan buat kami apabila melihat Bangkok Centre Hotel tersergam teguh di depan… Continue Reading →

« Older posts

© 2021 — Powered by WordPress

Theme by Anders NorenUp ↑