Category TRAVEL

Persediaan berpindah ke Istanbul Turki – Episod 2

Aku niat nak buat episod je memandangkan kisah proses ni terlalu panjang. Tempoh buat ni pun makan masa berbulan-bulan. Mana mungkin pendekkan dalam satu video je kan. Baik. Untuk Episod 2 kali ni aku ringkaskan apa yang dibuat. Sebelum ni… Continue Reading →

Persediaan berpindah ke Istanbul Turki – Episod 1

Banyak kami sorokkan kepada rakan-rakan tentang proses kami ke luar negara. Hanya berapa orang je tau. Kat tempat kerja hanyalah jabatan sendiri dan ahli keluarga pun, bukan semua… Aku sengaja rahsiakan sebab taknak orang kata kami ni hangat-hangat tahi ayam… Continue Reading →

Hari pertama berhijrah ke Istanbul, Turki

Terlebih dahulu, aku cuma copy paste je apa yang ditulis di wall FB sendiri bertarikh 14 November 2020. Tak sangka penulisan aku tentang perjalanan hari pertama ke Istanbul mendapat sambutan pembaca di sana. Supaya post ini tidak hilang begitu sahaja,… Continue Reading →

How to exit Malaysia? – Covid-19 Crisis

Boleh ke keluar waktu wabak ni? Itu soalan yang biasa kita dengar kan bila mana kita dengar orang bagitau nak berurusan ke luar negara. Seperti yang semua orang sedia maklum, sempadan telah ditutup akibat corona ni sejak 18 Mac 2020… Continue Reading →

Air Terjun Pelangi – Trip bersama anak-anak

Dah bertahun plan nak ke Air Terjun Pelangi. Kami di boleh dikatakan acap kali pergi hiking di Bukit Panorama. Dan setiap kali hiking tu la jugak duk sebut nak pergi tengok pelangi. Air Terjun Pelangi dan Bukit Panorama di satu… Continue Reading →

Pantai Teluk Mak Nik ada Bukit Bendera

Macam tak percaya yang nama Bukit Bendera pun ada di Kemaman. Kebiasan orang akan membayangkan Bukit Bendera yang ada di Pulau Pinang. Nama je sama. Aku tak pasti nama bukit ni dinamakan sempena apa. Kalau tengok daripada sudut pandangan aku… Continue Reading →

« Older posts

© 2020 — Powered by WordPress

Theme by Anders NorenUp ↑