Category TRAVEL

Sewa kereta buat road trip round Turki – [Istanbul – Ankara] #ep1

Panjang tajuk pun. Ya. Sebagaimana panjangnya kisah yang bakal dikongsikan di blog ini. Aku lebih suka simpan pengalaman yang berlaku untuk aku olahkan dalam bentuk penulisan atau video. Ada je ad-hoc update di FB atau IG akaun Nhazla Fikri. Tapi,… Continue Reading →

Jalan kaki atau naik teksi di Istanbul?

Seminggu pertama masuk rumah, kami banyak pergi dengan menaiki teksi ke kedai-kedai terpilih. Tambang sehala untuk satu destinasi antara 30-40 TL. Lebih kurang RM15-20. Mahal jugak bagi aku. Tapi, nak buat macam mana. Dah terpaksa. Lagipun, kami satu keluarga 5… Continue Reading →

Apartmen di Istanbul, Turki – Eropah

Cerita sebelum ni tentang kedudukan rumah kami di bawah tanah. Aku cuba olahkan kepada pembaca untuk bayangkan bagaimana kebanyakan rumah di area perumahan kami tinggal sekarang ni. Ini hanyalah melalui pengalaman selama 4 kali keluar masuk tukar rumah. Rumah di… Continue Reading →

Rumah sewa kami di Istanbul, Turki

Nak cerita skit keadaan rumah yang kami sewa di Istanbul Turki. Aku tak boleh olah banyak sangat sebab baru je kan datang sini. Kalau cerita pun, sekadar dalam pengalaman sendiri. Sepanjang berada di sini, kami jadi nomad dulu. 3 buah… Continue Reading →

Persediaan berpindah ke Istanbul Turki – Episod 2

Aku niat nak buat episod je memandangkan kisah proses ni terlalu panjang. Tempoh buat ni pun makan masa berbulan-bulan. Mana mungkin pendekkan dalam satu video je kan. Baik. Untuk Episod 2 kali ni aku ringkaskan apa yang dibuat. Sebelum ni… Continue Reading →

Persediaan berpindah ke Istanbul Turki – Episod 1

Banyak kami sorokkan kepada rakan-rakan tentang proses kami ke luar negara. Hanya berapa orang je tau. Kat tempat kerja hanyalah jabatan sendiri dan ahli keluarga pun, bukan semua… Aku sengaja rahsiakan sebab taknak orang kata kami ni hangat-hangat tahi ayam… Continue Reading →

« Older posts

© 2021 — Powered by WordPress

Theme by Anders NorenUp ↑