Apartment Midhills Genting Highlands Malaysia

Setiap kali cuti sekolah, ramai yang pening kepala fikir nak bercuti ke mana. Bila dah ada anak ni, nak jugak bawak mereka pergi jalan-jalan, kan. Takkan la nak duduk rumah je sepanjang bercuti. Kesian jugak mereka. Kita pun, nak release daripada kesibukan kerja, dan bonding mesra bersama anak-anak dan ingin merasai tempat yang biasa kita lalui hari-hari. Apa kata, anda […]

Travel DIY dengan cara kami

Mudah je travel DIY ni jika tahu cara. Kami pun zero jugak sebelum ni. Dengan takde bahan rujukan yang banyak pada waktu awal travel dulu, kami banyak belajar daripada pengalaman. Walaupun pengalaman adalah guru yang terbaik, sebaiknya, amik tahu dulu daripada pengalaman orang lain. Nanti, bila dah alami, barulah nampak cara untuk diri sendiri. Apa pun, banyak soalan diterima seperti […]

Pengalaman tengok Dinosaur di Zoo Mini Teruntum Kuantan

Kami mengunjungi Zoo Mini Teruntum Kuantan pada 24 Disember 2021 iaitu pada hari ketiga pembukaan Dinosaur Encounter. Ternyata, satu pengalaman yang mengembirakan buat anak-anak kami. Bagi pengunjung yang ingin melihat dinosaur ini, anda perlu hadir seawal 7.30 malam. Kami pun dah terpacak di luar pagar selama 30 minit awal sebelum kaunter dibuka. Nasib baik kami boleh solat jamak. Hihi Dan […]

Tips TRAVEL DIY – Nak mula dari mana?

Hoho… Kebanyakan yang mesej aku bertanyakan pasal macam nak travel diy. DIY adalah singkatan bagi Do It Yourself. Bermaksud, buat trip sendiri dari A sampai Z. Masalahnya, nak mula dari mana? Aku cuma nak kongsikan berdasar pada pengalaman sendiri. Sememangnya trip kami selama ni hanya rancang berdua je. Bermula daripada booking ticket, cari hotel, buat route dan segala macam lagi […]

Tips sewa kereta di Istanbul – Turki

Kepada yang berminat drive sendiri di Turki, anda kena tau sikit pasal 5 perkara di bawah ini. Penulisan ini berdasarkan daripada pengalaman kami sendiri. Jika yang pernah menyewa kereta di sana, boleh tambah info lain di ruang komen. 5 Tips penting menyewa kereta di Turki 1. Lesen Malaysia diterima pakai di sana. Cuma ada tempoh 6 bulan sahaja. Nak selamat, […]

Pengurusan rumah di Istanbul

Menjadi banyak tanda tanya buat yang ingin berhijrah ke Turki. Kebanyakannya blur taktau nak mula dari mana. Aku dan suami banyak menerima pertanyaan buat mereka yang berkeinginan berpindah ke Istanbul. Biasa la tu. Itu yang kami lalui waktu awal persediaan nak pindah ke luar negara. Bukan semudah berada di Malaysia tau. Ada beza biarpun tak banyak. Aku pecahkan kepada beberapa […]