Category TRAVEL

Pantai Teluk Mak Nik ada Bukit Bendera

Macam tak percaya yang nama Bukit Bendera pun ada di Kemaman. Kebiasan orang akan membayangkan Bukit Bendera yang ada di Pulau Pinang. Nama je sama. Aku tak pasti nama bukit ni dinamakan sempena apa. Kalau tengok daripada sudut pandangan aku… Continue Reading →

LATA JARUM, RAUB PAHANG

Assalamualaikum. Kami telah mengadakan percutian singkat pada cuti pertengahan penggal 2 persekolahan baru-baru ini di Lata Jarum yang terletak di Raub, Pahang. Kami memilih untuk ke sana kerana inginkan suasana hutan dan ada sungai untuk anak-anak kami mandi-manda. Niat taknak… Continue Reading →

Pantai Kuala Kemasik ada GUA

Sebelum ni aktiviti kami banyak daki bukit je. Nak cuba buat yang lasak sangat macam tak berapa sesuai. Contoh aktiviti lasak tu seperti berkhemah dalam hutan atau panjat gunung. Setakat ni hanya berani tengok orang jela. Nak cuba sendiri belum… Continue Reading →

Boleh travel ke semasa wabak Covid-19?

Bukan soalan tu je duk bermain-main di fikiran setiap orang yang suka travel ni. Soalan-soalan seperti bila border nak bukak? Bila waktu sebenar dibolehkan travel? Kena vaksin ke kalau nak travel nanti? Kalau geng anti vaksin memang soalan terakhir tu… Continue Reading →

Backpack ke Hohhot Inner Mongolia – Pengalaman DIY ; kami sekeluarga

Assalamulaikum. Perkongsian aku bagi entri kali ini adalah tentang pengembaraan kami ke Hohhot. Aku telah ceritakan sebelum ini. Aku pecahkan kepada 4 siri kerana banyak sangat perkara nak dikongsikan. Pengalaman cukup bermakna dan rasanya nak sembang pasalnya berulang-ulang tanpa jemu…. Continue Reading →

Bandar Dujiangyan, Sichuan China -bersama anak-anak

Sesi throwback kembali lagi. Aku lupa dah video-video yang aku shoot kat Chengdu masih banyak lagi tak edit. Niat nak compile trip perjalanan sejauh 253 km tu di satu video je. Macam rugi la pulak sebab kami pergi 2 minggu… Continue Reading →

« Older posts

© 2020 — Powered by WordPress

Theme by Anders NorenUp ↑