Category

TRAVEL

Persediaan menghadapi musim sejuk – #Travel edition

Negara Malaysia merupakan negara bercuaca panas dan lembap sepanjang tahun. Nak rasa sejuk pergi Cameron Highland. Di sana boleh la cecah suhu 22 celcius. Kena plak musim hujan, dapat suhu rendah sehingga 14 celcius. Pun dah menggigil kan. Bukan main… Continue Reading →

Naik bas ke Tembok Besar China #Pintu Badaling

Entri dah lama di up up semula! Rugi la ilmu ni kita simpan je kan. Walaupun kejadian ni dah berlaku pada tahun 2017, nak jugak buat panduan kepada traveller lain. Suasana kami menapak ke Tembok Besar China masih terbayang segar… Continue Reading →

Melawat Manila Ocean Park bersama anak-anak

Pergi Disember 2018 lagi. Tapi baru nak buat entri pasal berkunjung ke Manila Ocean Park ni di tahun 2019. Lambat sangat nak karang sebab kekangan masa. Kerja yang terlalu pack untuk tahun ini. Kena kuatkan semangat jugak untuk siapkan entri… Continue Reading →

Tidak semuanya indah waktu travel

Ya ke tak best time travel? Ya. Aku tak membongak pun. Ada juga waktu tak gembira. Tapi kami tak tunjuk la muka sedih tu kat Facebook, Instagram atau mana-mana-mana socmed. Waktu tu kan sedang travel. Taknak la spoil mood. Anggap… Continue Reading →

Kenapa sakit kepala semasa berada di tempat tinggi? Kenali gejala Airplane Headache dan Acute Mountain Sickness (AMS)

Entri sebelum ni aku telah menyediakan entri tentang  perjalanan ke Gunung Bromo Surabaya bersama kanak-kanak dan bayi. Perjalanan lengkap selama empat hari berada di bumi Surabaya. Terselit sikit cerita tentang sakit kepala semasa berada di atas gunung. Dan aku pernah… Continue Reading →

Trip Mt. Bromo bersama dengan anak-anak + bayi 9 bulan

Trip kali ni singkat. Short vacay orang panggil. Pergi empat hari je pun. Target untuk ke Gunung Bromo jela. Takmau singgah mana-mana sebab nak elakkan daripada trip menjadi gopoh. Takkan nak pecut je sepanjang masa. Hajat nak trip yang santai-santai…. Continue Reading →

© 2019 — Powered by WordPress

Theme by Anders NorenUp ↑