Category TRAVEL

Pantai Kuala Kemasik ada GUA

Sebelum ni aktiviti kami banyak daki bukit je. Nak cuba buat yang lasak sangat macam tak berapa sesuai. Contoh aktiviti lasak tu seperti berkhemah dalam hutan atau panjat gunung. Setakat ni hanya berani tengok orang jela. Nak cuba sendiri belum… Continue Reading →

Boleh travel ke semasa wabak Covid-19?

Bukan soalan tu je duk bermain-main di fikiran setiap orang yang suka travel ni. Soalan-soalan seperti bila border nak bukak? Bila waktu sebenar dibolehkan travel? Kena vaksin ke kalau nak travel nanti? Kalau geng anti vaksin memang soalan terakhir tu… Continue Reading →

Backpack ke Hohhot Inner Mongolia – Pengalaman DIY ; kami sekeluarga

Assalamulaikum. Perkongsian aku bagi entri kali ini adalah tentang pengembaraan kami ke Hohhot. Aku telah ceritakan sebelum ini. Aku pecahkan kepada 4 siri kerana banyak sangat perkara nak dikongsikan. Pengalaman cukup bermakna dan rasanya nak sembang pasalnya berulang-ulang tanpa jemu…. Continue Reading →

Bandar Dujiangyan, Sichuan China -bersama anak-anak

Sesi throwback kembali lagi. Aku lupa dah video-video yang aku shoot kat Chengdu masih banyak lagi tak edit. Niat nak compile trip perjalanan sejauh 253 km tu di satu video je. Macam rugi la pulak sebab kami pergi 2 minggu… Continue Reading →

Daki Bukit Mak Dayang dalam Bandar Chukai Kemaman – Vlogging

Bulan Ogos dah ni. Kami sekeluarga baru berkesempatan daki bukit buat pertama kali di tahun 2020. Aku jela sempat dua kali sebelum ni. Sebelum ni aku pergi ke Bukit Harimau dengan kawan-kawan ikut trek baru. Bukan taknak daki bersama keluarga…. Continue Reading →

Couchsurfing – ada Kebaikan dan Keburukan

Di sini aku nak kongsi satu rahsia kenapa aku dan keluarga kenapa ada beberapa tempat yang aku kunjungi sebelum ni dalam kategori hidden gem. Ini disebabkan aku menggunakan laman Couchsurfing. Kalau aku bukan kaki travel, percayalah aku hanya membayangkan seorang… Continue Reading →

« Older posts Newer posts »

© 2021 — Powered by WordPress

Theme by Anders NorenUp ↑