Category TRAVEL

Tempat menarik Manila Ocean Park

Aku dah pernah tulis entri Melawat Manila Ocean Park bersama anak-anak. Aku twist tajuk je ni sebab nak update pasal video travel yang aku dah olah semula. Kalau nak tau macam mana nak pergi ke sana, sila klik pautan yang… Continue Reading →

Niche Video bagi channel Youtube

Semenjak PKP ni, aku banyak luangkan masa menyunting video travel yang lama-lama. Nak keluar negara tak dapat sebab wabak Covid-19 dah melanda dunia, jadi, aku ambil kesempatan asah balik bakat editing menggunakan software Sony Vegas. Kebiasaan aku edit video hanya… Continue Reading →

Tips jimat travel ke Tokyo bersama anak kecil

Ini pengalaman travel kami sekeluarga ke Tokyo pada Disember 2016 yang lalu. Waktu tu kami masih berempat bersama abang dan kakak yang masih kategori anak kecil. Niqrisa lahir tiga tahun selepas tu. Aku tulis semula pengalaman ini agar dapat berkongsi… Continue Reading →

Tips travel bersama anak-anak

Aku ada dah banyak kali buat perkongsian di blog ni mengenai tips mudah travel dengan anak. Setiap kali aku buat entri baru, aku akan perbaharui penulisan dan isi mengikut pengalaman terkini seiring dengan masa. Takde la old school punya style…. Continue Reading →

Bawa atau tinggalkan anak semasa melancong?

Perbincangan ni boleh jadi trigger pada masyarakat kita. Aku ada baca banyak pandangan dari pelbagai sudut. Ada yang cakap dah nama pun anak, wajib la bawa. Kesian sebab mak pak je yang happy main salji tapi anak-anak tersendu gigit toto… Continue Reading →

Perkara menarik di Dujiangyan

Sebelum ni aku ada ceritakan tentang Kembara di Dujiangyan bersama keluarga – DIY TRAVEL. Kali ni, aku ulas lain sikit berdasarkan apa yang diterangkan oleh suami aku dalam link video di bawah. Jangan klik lagi. Baca dulu. Katanya, Mt. Qingcheng… Continue Reading →

« Older posts Newer posts »

© 2020 — Powered by WordPress

Theme by Anders NorenUp ↑