Category

TALK

Happy birthday to MYSELF

Hari-hari sebelum aku ingat tarikh 30 Mac ni. Tapi, disebabkan kesibukan Work From Home (WFH), tarikh ini aku lupakan. Sehinggalah suami aku ke sisi memberi ucapan Selamat Hari Lahir. Sweet je bila dapat ucapan pertama daripada orang tersayang. Tak ada… Continue Reading →

Rutin WORKOUT semasa wabak Covid-19

Duduk dalam rumah membataskan pergerakan fizikal. Banyak duduk, baring dan kurangnya berjalan jauh. Kalau yang rumah satu tingkat je, memang takde lasung naik turun tangga. Ini akan membuatkan badan boleh menjadi lesu. Aku tak suka keadaan macam ni. Dah la… Continue Reading →

Covid-19 : Menjalani Perintah Kawalan Pergerakan di rumah sendiri

Sebagaimana kita ketahui, pola jangkitan wabak Coronavirus semakin meningkat di Malaysia iaitu 190 kes pada 15 Mac 2020 yang lalu yang menjadikan jumlah keseluruhan adalah 428 disahkan positif. Pada 16hb pula, berlaku sekali lagi peningkatan sebanyak 125 orang. Oleh itu,… Continue Reading →

Tahniah atas pertukaran suamiku

Hari ini dengan rasminya suami bekerja sama organisasi dengan aku iaitu di KV Kemaman. Dah banyak kali mencuba isi borang untuk masuk mengajar. Dah banyak turun naik jabatan untuk permohonan ke aliran vokasional. Dan dah banyak juga berjumpa dengan pihak… Continue Reading →

Tak travel kemana buat sementara waktu

Anak aku ada tanya, “Ibu, cuti sekolah bulan Mac nanti nak ke mana? Soalan yang sama jugak aku dapat daripada rakan-rakan. Ntah. Aku tak berminat nak travel mana-mana buat masa terdekat ni. Rasa nak stop kejap. Aku mula travel dengan… Continue Reading →

Translate sijil dan dokumen di mana

Macam ni. Aku ingatkan, sijil atau apa-apa dokumen boleh diterjemah sendiri pakai google translate. Scan sijil, edit Bahasa Inggeris bawah ayat Bahasa Melayu. Kemain confident buat macam tu. Sekali, bila aku dan suami tengok di satu channel ni di youtube,… Continue Reading →

© 2020 — Powered by WordPress

Theme by Anders NorenUp ↑