Category TALK

Jadual 30 menu di Bulan Ramadhan -Download je

Alhamdulillah. Aku sekeluarga diberi kesempatan beribadah di bulan yang mulia ini di tahun 202. Walaupun ada sedikit rasa sedih sebab berpuasa semasa berada tempoh PKP akibat wabak Pandemic Covid-19 yang melanda negara kita. Seperti yang kita sedia jangka, memang tak… Continue Reading →

Diari 3 – PKP sekat perancangan 2020?

Hari ke 30 menjalani Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) akibat wabak Covod-19 yang telah melanda Malaysia. Banyak negara yang mengambil inisiatif yang sama dengan menasihatkan rakyat untuk duduk di rumah, kurangkan aktiviti luar, tidak berkumpul dan menjarakkan diri 1 meter dengan… Continue Reading →

Happy birthday to MYSELF

Hari-hari sebelum aku ingat tarikh 30 Mac ni. Tapi, disebabkan kesibukan Work From Home (WFH), tarikh ini aku lupakan. Sehinggalah suami aku ke sisi memberi ucapan Selamat Hari Lahir. Sweet je bila dapat ucapan pertama daripada orang tersayang. Tak ada… Continue Reading →

Rutin WORKOUT semasa wabak Covid-19

Duduk dalam rumah membataskan pergerakan fizikal. Banyak duduk, baring dan kurangnya berjalan jauh. Kalau yang rumah satu tingkat je, memang takde lasung naik turun tangga. Ini akan membuatkan badan boleh menjadi lesu. Aku tak suka keadaan macam ni. Dah la… Continue Reading →

Covid-19 : Menjalani Perintah Kawalan Pergerakan di rumah sendiri

Sebagaimana kita ketahui, pola jangkitan wabak Coronavirus semakin meningkat di Malaysia iaitu 190 kes pada 15 Mac 2020 yang lalu yang menjadikan jumlah keseluruhan adalah 428 disahkan positif. Pada 16hb pula, berlaku sekali lagi peningkatan sebanyak 125 orang. Oleh itu,… Continue Reading →

Diari 2 – Tahniah atas pertukaran suamiku

Hari ini dengan rasminya suami bekerja sama organisasi dengan aku iaitu di KV Kemaman. Dah banyak kali mencuba isi borang untuk masuk mengajar. Dah banyak turun naik jabatan untuk permohonan ke aliran vokasional. Dan dah banyak juga berjumpa dengan pihak… Continue Reading →

« Older posts Newer posts »

© 2020 — Powered by WordPress

Theme by Anders NorenUp ↑