Category

TALK

Bukit Harimau Menangis – Hiking dengan anak-anak

Selama ni tengok je kawan duk post kat fesbuk. Macam takde perasaan pun nak daki Bukit Harimau Menangis ni. Tapi, bila makin ramai yang meracun, tergoda la jugak. Bukan jauh sangat pun dengan rumah aku. Lebih kurang 40 minit perjalanan… Continue Reading →

Ketahui persediaan bayi sebelum keluar negara

Aku fokuskan kepada bayi. Sebab anak-anak yang dah masuk sekolah ni biasanya dah behave. Ugut sikit dah mendengar kata. Bagi bayi pulak, dia langsung tak tahu apa-apa. Kita penat ke, marah ke, muka dia buat dono je. Yang bayi tahu,… Continue Reading →

Kembali kurus selepas melahirkan anak

Ramai kata aku kurus. Kah! Aku gelak dulu. Sebenarnya bukan kurus. Tapi kembali ke berat asal je. Lagipun, diorang ni dah lupa keadaan bentuk badan aku sebelum mengandung dulu. Bila banding kini dan sebelum, bukan la beza sangat pun. Kalau… Continue Reading →

Ini perkara yang dapat dikongsi selepas 10 bulan memakai baby carrier

Alhamdulillah. Entri aku sebelum ni yang bertajuk Baby carrier – Guna kendong bayi lebih mudah berbanding baby stroller berada di page pertama apabila membuat carian di google web. No.1 pulak tu. Seronok bukan sebab entri tu telah menjadi popular. Tapi… Continue Reading →

Tips design Photobook.

Photobook kini siapa-siapa pun boleh buat kan. Harga pun bukan main murah. Nak susunan gambar dalam Photobook nampak mengancam? 1. Kurangkan masuk gambar selfie. Dalam 70 keping gambar, takkan semua selfie kak oi… Masukkan 10 keping tu ok la. Mananya… Continue Reading →

Mana kopi sedap di KB? KB Brewster ler

Wahai penggemar kopi sekalian yang berada di Kota Bharu. Nak rasa kopi hipster kaw lagi berbeza? Meh nok royat. Rasanya sangat umphh. Kami suka mencuba rasa di banyak tempat. Dan sini highly suggest. Kami promote free je tau. Takde bayaran… Continue Reading →

© 2019 — Powered by WordPress

Theme by Anders NorenUp ↑