Category TALK

DIY Pasang wallpaper pattern kayu

Persiapan raya la paling seronok sebenarnya. Perasaan gembira yang membuatkann kita nak buat macam-macam untuk menyambut lebaran. Selain menyediakan juadah dan pakaian raya, suasana rumah pun kami titik beratkan juga. Lebih-lebih lagi kami sekeluarga yang tak boleh balik kampung merentas… Continue Reading →

Ucapan Selamat Hari Guru buat mereka yang bergelar cikgu

Aku tulis entri ni sehari lewat yang sepatutnya diucapkan pada 16 Mei 2020. Agak berbeza sambutan hari guru bagi tahun ini. Bukan diraikan seperti mana tahun-tahun sudah. Kali ini sekolah ditutup akibat penyebaran wabak penyakit Covid-19. Sambutan 16 Mei ini… Continue Reading →

Jadual 30 menu di Bulan Ramadhan -Download je

Alhamdulillah. Aku sekeluarga diberi kesempatan beribadah di bulan yang mulia ini di tahun 202. Walaupun ada sedikit rasa sedih sebab berpuasa semasa berada tempoh PKP akibat wabak Pandemic Covid-19 yang melanda negara kita. Seperti yang kita sedia jangka, memang tak… Continue Reading →

Diari 3 – PKP sekat perancangan 2020?

Hari ke 30 menjalani Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) akibat wabak Covod-19 yang telah melanda Malaysia. Banyak negara yang mengambil inisiatif yang sama dengan menasihatkan rakyat untuk duduk di rumah, kurangkan aktiviti luar, tidak berkumpul dan menjarakkan diri 1 meter dengan… Continue Reading →

Happy birthday to MYSELF

Hari-hari sebelum aku ingat tarikh 30 Mac ni. Tapi, disebabkan kesibukan Work From Home (WFH), tarikh ini aku lupakan. Sehinggalah suami aku ke sisi memberi ucapan Selamat Hari Lahir. Sweet je bila dapat ucapan pertama daripada orang tersayang. Tak ada… Continue Reading →

Rutin WORKOUT semasa wabak Covid-19

Duduk dalam rumah membataskan pergerakan fizikal. Banyak duduk, baring dan kurangnya berjalan jauh. Kalau yang rumah satu tingkat je, memang takde lasung naik turun tangga. Ini akan membuatkan badan boleh menjadi lesu. Aku tak suka keadaan macam ni. Dah la… Continue Reading →

« Older posts Newer posts »

© 2020 — Powered by WordPress

Theme by Anders NorenUp ↑