Category

TALK

Nak tukar pengasuh anak? Sabar dulu

Ada sesuatu yang berlaku yang membuatkan aku menarik nafas lega. Macam ni. Aku baru sahaja jumpa pengasuh lama Niqrisa. Dia nampak sihat walaupun sedang menjalani rawatan kimoterapi kali ketiga. Rawatan kimo ini terpaksa dijalankan kerana breast cancer yang dialami masih… Continue Reading →

Ubah sikap selepas daki Bukit Harimau Menangis

Hiking merupakan satu aktiviti glemer masa kini tau. Aku bukan terjebak. Memang dah gemar sangat daripada dulu lagi. Zaman aku kecik-kecik dipanggil Jungle Trekking. Pernah kawan aku cerita pasal hiking di negara luar. Masa tu bodoh-bodoh lagi sebab tak pernah… Continue Reading →

Bukit Harimau Menangis – Hiking dengan anak-anak

Selama ni tengok je kawan duk post kat fesbuk. Macam takde perasaan pun nak daki Bukit Harimau Menangis ni. Tapi, bila makin ramai yang meracun, tergoda la jugak. Bukan jauh sangat pun dengan rumah aku. Lebih kurang 40 minit perjalanan… Continue Reading →

Ketahui persediaan bayi sebelum keluar negara

Aku fokuskan kepada bayi. Sebab anak-anak yang dah masuk sekolah ni biasanya dah behave. Ugut sikit dah mendengar kata. Bagi bayi pulak, dia langsung tak tahu apa-apa. Kita penat ke, marah ke, muka dia buat dono je. Yang bayi tahu,… Continue Reading →

Kembali kurus selepas melahirkan anak

Ramai kata aku kurus. Kah! Aku gelak dulu. Sebenarnya bukan kurus. Tapi kembali ke berat asal je. Lagipun, diorang ni dah lupa keadaan bentuk badan aku sebelum mengandung dulu. Bila banding kini dan sebelum, bukan la beza sangat pun. Kalau… Continue Reading →

Ini perkara yang dapat dikongsi selepas 10 bulan memakai baby carrier

Alhamdulillah. Entri aku sebelum ni yang bertajuk Baby carrier – Guna kendong bayi lebih mudah berbanding baby stroller berada di page pertama apabila membuat carian di google web. No.1 pulak tu. Seronok bukan sebab entri tu telah menjadi popular. Tapi… Continue Reading →

© 2019 — Powered by WordPress

Theme by Anders NorenUp ↑