Menginap di OYO Rooms tidak seindah yang disangka

Baru-baru ini aku sekeluarga pergi ke Kuala Lumpur atas urusan suami. Of course la kena menginap kan sebab tak mungkin nak balik hari ke Kemaman semula. Kebiasaan mencari hotel di website Agoda, Booking.com atau Airbnb. Kebetulan sekarang ni ramai yang mempromosikan website Oyorooms. Apa lagi, tanpa ragu-ragu kami pun menempah bilik secara online di laman https://www.oyorooms.com/my/ selama dua malam di […]

Review – CITILINK AIRLINES (AIRBUS A320 – 200)

Pertama kali dengar Citilink Airlines ni aku cuma bayangkan seperkara je. Tak lain tak bukan khidmat penghantaran City-Link Express Malaysia. Konpius jugak kan. Ni tiket flight ke atau post barang? Tentang syarikat penerbangan ini diketahui sebab FB Pemburu Tiket Murah lalu mewar-warkan di newsfeed aku. Status pemberitahuan tiket flight ke Indonesia dengan Citilink sedang murah. Terus bukak website dan cuba […]

Sebelum ke Manila, baca dulu review Ninoy Aquinoy National Airport (NAIA)

Ninoy Aquinoy National Airport atau NAIA, juga dikenali sebagai Manila International Airport sebagai satu daripada dua lapangan terbang antarangsa yang terdapat di bandaraya metro Manila yang merupakan landasan utama antarabangsa negara Filipina. NAIA ini terletak di sempadan Pasay City dan Paranaque City di Manila.  Berbalik kepada ulasan mengenai lapangan terbang NAIA ini, sangkaan pertama kami adalah adakah mesra dengan muslim […]

Mana kopi sedap di KB? KB Brewster ler

Wahai penggemar kopi sekalian yang berada di Kota Bharu. Nak rasa kopi hipster kaw lagi berbeza? Meh nok royat. Rasanya sangat umphh. Kami suka mencuba rasa di banyak tempat. Dan sini highly suggest. Kami promote free je tau. Takde bayaran pun. Ini disebabkan terlalu gemarkan kopi, jadi, hal baik perlu dikongsi bersama. Ada satu kedai yang terletak di Jalan Abdul […]

Review penerbangan Philippine Airlines

Kebiasaan kita lihat ramai yang ke luar negara dengan terbang bersama Airasia. AirAsia ni memang cukup terkenal dengan tambang murah. Itu yang menjadi pilihan bagi setiap pengembara tidak kira dalam atau ke luar negara. Untuk pengetahuan, AirAsia merupakan syarikat tambang murah dunia buat kali kesepuluh berturut-turut dalam Anugerah Skytrax Penerbangan Dunia 2018. Tak hairan ramai yang menjadi AirAsia sebagai pilihan […]

Preview Amkov Camera – Cadangan untuk kamera pertama kanak-kanak

   Memang dah lama berniat nak beri kamera kepada anak-anak. Banyak yang mereka akan dapat dengan mempunyai kamera di usia muda. Antaranya, mereka akan lebih fokus, menajamkan pemikiran, elakkan daripada membuang masa, jauhi permainan di gajet dan yang paling penting, menangkap gambar dapat menjadi sebahagian hobi mereka. Cakap banyak tak guna. Teruskan kepada preview kamera brand Amkov ni. Waktu nak […]