Apa yang paling best? Pegi ke Kota Kinabalu, Sabah!!!!! Selama lima hari kami berkampung di sana, kami sempatlah merakam sepanjang perjalanan kami. Pakai SJ4000 je. Pole pun takde. Cover pun tak pakai. Pegang SJ4000 macam tu dan bergilir-gilir pegang. Macam berebut pun ada. Haha… Kami tak bawak dslr sebab berat dan nak mengurangkan beban beg. Tak sanggup nak sangkut kamera besar tu ke sana ke mari. lebih-lebih lagi nak naik flight.

SJ4000 a.k.a SJCam ni merupakan camera action. Murah je beli ni. Tapi berbaloi-baloi. Video boleh, gambar pun boleh. Wide screen plak tu. Kaler view plak ke arah biru. Takde edit warna pun. Ni 100% hasil suntingan pelajar. Biasa la kan, dah boleh buat filem pendek, takkan tak boleh buat video kembara pulak kan.

Kredit musik : Justin Bieber – What do mean 😛 ntah betul ke tak tajuk lagu! XXX


Sila menggunakan laptop atau pc untuk menonton Kembara Sabah kerana format video ni tak boleh ditonton menggunakan application androids.