Perbelanjaan lebih murah di Wilayah Narathiwat – Day 3

Tiga hari berada di Narathiwat tidak menjemukan. Betul-betul rasa bercuti dan boleh menenangkan diri. Mungkin disebabkan bukan menjadi tempat tumpuan rakyat Malaysia. Tak ramai tahu yang Narathiwat ni juga ada yang menariknya. Aku ada buat entri tentang Jalan-jalan ke Narathiwat – Day 1 Lagi satu, ramai juga orang kita takut nak melawat ke sini. Yelah. Media banyak memomokkan Narathiwat dengan […]

Selamatkah travel ke Narathiwat Selatan Thai? – Day 2

Hai, semua! Ini merupakan entri kedua bagi trip Narathiwat. Kepada yang belum baca hari pertama kami, boleh baca dengan klik Jalan-jalan ke Narathiwat – Day 1 Orang kita tak berapa nak jalan-jalan ke Narathiwat. Banyak media memaparkan keburukan tentang keadaan di sana. Antaranya tentang pengeboman, pergolakan dengan puak pemisah, kes bunuh dan macam-macam lagi. Pendek kata, seolah tak selamat la. […]

Jalan-jalan ke Narathiwat – Day 1

Narathiwat merupakan salah satu wilayah yang ada di Thailand. Bukan menjadi tumpuan utama para pelancong Malaysia. Ini kerana, masalah pergolakan oleh puak pemisah yang sentiasa didendangkan di media-media. Aku nak kata selamat 100% pun, tak berani jugak. Semua itu kerja Allah. Daripada pengalaman aku selama duk ulang-alik Nara berkali-kali, pandangan adalah aku adalah selamat lagilah buat setakat ini. Orang Kelantan, […]

UBAT apa yang perlu dibawa semasa TRAVEL?

Sakit sikit-sikit, kita telan je ubat kan. Contoh sakit sikit-sikit ni macam sakit kepala, demam, selesema, cirit-birit dan pening. Yang aku cakap ni adalah tahap sakit yang biasa. Bukan tahap yang kronik sampai cirit-birit bersama dengan muntah, pening sampai pengsan. Bila dah capai tahap perlukan bantuan orang lain, memang kena ke hospital bagi dapatkan rawatan doktor. Jika sakit sikit-sikit pun […]