Road Trip Malaysia ke Koh Samui – Siri II (Akhir)

Hai! Sebelum ni kami ada menyediakan entri Siri I yang menceritakan pengalaman kami selama 3 pertama perjalanan yang bermula pada 16 Mac 2018. Kami sengaja pecahkan kepada 2 entri kerana penulisan perjalanan akan menjadi terlalu panjang. Lagipun, entri kedua akan membuatkan orang tertunggu-tunggu. Ye dok? Terima kasih kepada pembaca yang sudi menghabiskan setiap patah perkataan yang telah ditulis. Dengan adanya […]

Road Trip Malaysia ke Koh Samui – Siri I

Road trip bermaksud perjalanan melalui jalan darat. Kami memilih menaiki kereta Naza Citra untuk meluncur di jalan raya Thailand kerana salah seorang daripada kami mengalami masalah kesihatan. Erti kata lain, pregnant 6 bulan setengah. Nak naik flight, terpaksa berjalan jauh dan menunggu lama. Kalau memilih tak berjalan langsung, terasa ralat cuti di bulan Mac. Kesian anak-anak kami. Cara paling efektif […]

Travelog – 9 Days Journey (KL-Beijing-Hohhot)

Uhuk… Berhabuk blog ni. Selepas 2 bulan baru sempat nak update sebab kekangan kerja yang  bertimbun. Video ke China baru-baru ini pun baru je siap. Datang je mood dan idea, tanpa berlengah terus buat. Tapi, mungkin tak gempak sangat sebab macam nampak nak cepat siap je. Takpe. Asalkan ada. Kalau nak tunggu ada masa, sampai bila tak pernah lapang. Busy […]