Perkara menarik di Dujiangyan

Sebelum ni aku ada ceritakan tentang Kembara di Dujiangyan bersama keluarga – DIY TRAVEL. Kali ni, aku ulas lain sikit berdasarkan apa yang diterangkan oleh suami aku dalam link video di bawah. Jangan klik lagi. Baca dulu. Katanya, Mt. Qingcheng bukan di bawah daerah Dujiangyan tapi daerah Chengdu. Mt. Qingcheng dah terkeluar sempadan daripada Chengdu padahal Dujiangyan Panda Valley hanya […]

Vaksin Travel untuk bayi

Tajuk kemain lagi. Seolah-olah beli perisai untuk bayi sendiri sebelum travel. Kah! Vaksin yang aku nak kongsi ni adalah vaksin yang kebiasaan orang ramai ambil tak kira umur pun. Tapi, amat bersesuaian buat puteri kecil kami memandangkan nak terbang ke luar negara. Kejadian cucuk-mencucuk ni telah berlaku sebelum keberangkatan kami ke China. Bertarikh pada 2 Disember 2019 lagi. Selama ni […]

Jejak ke Intramuros, Manila

Bawak anak-anak yang bersekolah rendah sangat sesuai la ke taman-taman. Antaranya ke Intramuros yang terletak di tengah bandaraya Manila. Biar budak-budak ni belajar dengan lebih dekat. Real depan mata ni beza dengan baca dalam google atau pembelajaran dalam kelas. Sambil jalan-jalan, boleh juga belajar menambah ilmu pengetahuan. Dah lama jugak teringin nak homeschooling anak-anak. Mampu buat sunguh-sungguh waktu travel je. […]