Persediaan berpindah ke Istanbul Turki – Episod 1

Banyak kami sorokkan kepada rakan-rakan tentang proses kami ke luar negara. Hanya berapa orang je tau. Kat tempat kerja hanyalah jabatan sendiri dan ahli keluarga pun, bukan semua… Aku sengaja rahsiakan sebab taknak orang kata kami ni hangat-hangat tahi ayam je. Lagipun, kalau orang tahu awal, orang akan bosan. Yelah. Awal sangat umumkan. Kalau tak jadi, tak ke malu sepanjang […]

Hari pertama berhijrah ke Istanbul, Turki

Terlebih dahulu, aku cuma copy paste je apa yang ditulis di wall FB sendiri bertarikh 14 November 2020. Tak sangka penulisan aku tentang perjalanan hari pertama ke Istanbul mendapat sambutan pembaca di sana. Supaya post ini tidak hilang begitu sahaja, rasanya lebih baik aku publish di blog agar membantu pencarian di Google pula. Bismillah…. Hari ni dan kelmarin duk rumah […]