Tag travelphoto

Makanan halal di Bandar Chengdu

Tipu la kalau dah travel jauh-jauh taknak cuba langsung makanan tempatan. Amatlah rugi bagi aku kalau dah datang jauh tapi tak mencuba makanan sana. Waktu inilah aku sekeluarga bersungguh-sungguh masuk ke kedai makan orang tempatan milik orang Muslim untuk mencuba… Continue Reading →

Konvoi kereta Kelantan-Pattani

Ini entri kedua aku selepas entri Masuk Thailand melalui Kelantan dimuat naikkan baru-baru ini. Panjang lebar aku ceritakan pengalaman memasuki Thailand menggunakan jalan darat melalui negeri serambi Mekah tu. Cop pasport dan melepasi kastam adalah permulaan wajib bagi sesiapa berhajat… Continue Reading →

Tips design Photobook.

Photobook kini siapa-siapa pun boleh buat kan. Harga pun bukan main murah. Nak susunan gambar dalam Photobook nampak mengancam? 1. Kurangkan masuk gambar selfie. Dalam 70 keping gambar, takkan semua selfie kak oi… Masukkan 10 keping tu ok la. Mananya… Continue Reading →

Newer posts »

© 2020 — Powered by WordPress

Theme by Anders NorenUp ↑