Pertama kali ber vlogging

Sebenarnya, channel youtube dah lama kami wujudkan. Kalau tak silap, dari tahun 2013 lagi. Waktu aku masih berkhidmat di SMK Kerteh. Fuh, dah 6 tahun usia channel Ralitmedia. Aku letak nama Ralitmedia ni bersempena nama lama blog aku. Video yang last-last ni aku baru dah tukar ke nhazlafikri.com. Tapi macam tak kena pulakkan. Nanti aku jumpa nama bersesuaian, aku tukar […]

Ubah sikap selepas daki Bukit Harimau Menangis

Hiking merupakan satu aktiviti glemer masa kini tau. Aku bukan terjebak. Memang dah gemar sangat daripada dulu lagi. Zaman aku kecik-kecik dipanggil Jungle Trekking. Pernah kawan aku cerita pasal hiking di negara luar. Masa tu bodoh-bodoh lagi sebab tak pernah dengar perkataan tu. Jakun la kan. Tanya la pasal hiking tu. Katanya aktiviti redah bukit. La… Tu je ke… Beriya […]