Tag hiking bukit

Daki Bukit Mak Dayang dalam Bandar Chukai Kemaman – Vlogging

Bulan Ogos dah ni. Kami sekeluarga baru berkesempatan daki bukit buat pertama kali di tahun 2020. Aku jela sempat dua kali sebelum ni. Sebelum ni aku pergi ke Bukit Harimau dengan kawan-kawan ikut trek baru. Bukan taknak daki bersama keluarga…. Continue Reading →

Pertama kali ber vlogging

Sebenarnya, channel youtube dah lama kami wujudkan. Kalau tak silap, dari tahun 2013 lagi. Waktu aku masih berkhidmat di SMK Kerteh. Fuh, dah 6 tahun usia channel Ralitmedia. Aku letak nama Ralitmedia ni bersempena nama lama blog aku. Video yang… Continue Reading →

Ubah sikap selepas daki Bukit Harimau Menangis

Hiking merupakan satu aktiviti glemer masa kini tau. Aku bukan terjebak. Memang dah gemar sangat daripada dulu lagi. Zaman aku kecik-kecik dipanggil Jungle Trekking. Pernah kawan aku cerita pasal hiking di negara luar. Masa tu bodoh-bodoh lagi sebab tak pernah… Continue Reading →

Terokai terowong bijih timah di Sungai Lembing bersama anak-anak

Tak plan pun nak masuk lombong bijih timah ni. Niat di hati cuma nak daki Bukit Panorama. Tapi, alang-alang dah drive jauh 94 km dari Kemaman ni kan, apa salahnya pusing tengok kawasan seluruh Sungai Lembing. Mulanya anak-anak beriya nak… Continue Reading →

© 2020 — Powered by WordPress

Theme by Anders NorenUp ↑