Vlog kami ke Panda Base Centre Chengdu

Hari tu aku ada tulis entri pasal bagaimana nak ke Tengok si mata leban – Chengdu Panda Base Breeding Centre. Boleh klik link diberi untuk baca semula. Bagi yang belum tahu dan nak memang nak tahu sebab tengah buat research nak ke sana nanti, sila la baca. Banyak input yang aku dah masukkan. Mudah dan sangat terperinci aku tulis. Siap […]

Bagaimana aku mampu bawa semua anak travel setiap tahun?

Sebagaimana kita sedia maklum, travel ke luar negara memerlukan duit yang sangat banyak. Tiket kapal terbang boleh mencecah ribuan ringgit walaupun hanya ke negara jiran seperti Thailand dan Indonesia. Itu belum termasuk makan, hotel dan transportation di negara yang dilawati lagi. Nak tak nak, kena menabung dulu sebelum memulakan perjalanan. Duit kena penuh dulu, baru senang hati nak melangkah jauh. […]