Tag

kembara bersama bayi

Kembara di Dujiangyan bersama keluarga – DIY TRAVEL

Hari ketiga berada di Chengdu. Aku memilih untuk ke daerah Dujiangyan bagi mengenali lebih mendalam lagi budaya masyarakat Cina. Dujiangyan bukan satu destinasi popular sangat. Terutamanya orang Melayu kita. Kalau kaum Cina Malaysia aku tak heran pun. Mereka mampu ke… Continue Reading →

Melawat Manila Ocean Park bersama anak-anak

Pergi Disember 2018 lagi. Tapi baru nak buat entri pasal berkunjung ke Manila Ocean Park ni di tahun 2019. Lambat sangat nak karang sebab kekangan masa. Kerja yang terlalu pack untuk tahun ini. Kena kuatkan semangat jugak untuk siapkan entri… Continue Reading →

Persediaan buat pasport Malaysia bagi bayi

Saiz badan cenonet ni pun nak kena buat pasport ke? Haah, mesti la. Kalau tak buat, macam mana nak ikut pergi jalan-jalan. Tak kira la umur berapa pun. Wajib buat kalau nak merentasi ke negara lain. Selangkah ke negara jiran… Continue Reading →

© 2020 — Powered by WordPress

Theme by Anders NorenUp ↑