Tag tips

Tips jimat travel ke Tokyo bersama anak kecil

Ini pengalaman travel kami sekeluarga ke Tokyo pada Disember 2016 yang lalu. Waktu tu kami masih berempat bersama abang dan kakak yang masih kategori anak kecil. Niqrisa lahir tiga tahun selepas tu. Aku tulis semula pengalaman ini agar dapat berkongsi… Continue Reading →

Tips travel bersama anak-anak

Aku ada dah banyak kali buat perkongsian di blog ni mengenai tips mudah travel dengan anak. Setiap kali aku buat entri baru, aku akan perbaharui penulisan dan isi mengikut pengalaman terkini seiring dengan masa. Takde la old school punya style…. Continue Reading →

Persediaan menghadapi musim sejuk – #Travel edition

Negara Malaysia merupakan negara bercuaca panas dan lembap sepanjang tahun. Nak rasa sejuk pergi Cameron Highland. Di sana boleh la cecah suhu 22 celcius. Kena plak musim hujan, dapat suhu rendah sehingga 14 celcius. Pun dah menggigil kan. Bukan main… Continue Reading →

© 2020 — Powered by WordPress

Theme by Anders NorenUp ↑