Tag

travel bersama anak kecil

Anda parents awesome bila ikut tips ni semasa travel

Setiap kali keluar travel ke luar negara, aku dan suami takkan sesekali tinggalkan anak-anak kat Malaysia. Aku seolah dapat imagine perasaan rindu tak terhingga bila ketiadaan anak di sisi. Walaupun ada yang cakap pergi travel tanpa anak-anak boleh release dan… Continue Reading →

Makanan halal di Bandar Chengdu

Tipu la kalau dah travel jauh-jauh taknak cuba langsung makanan tempatan. Amatlah rugi bagi aku kalau dah datang jauh tapi tak mencuba makanan sana. Waktu inilah aku sekeluarga bersungguh-sungguh masuk ke kedai makan orang tempatan milik orang Muslim untuk mencuba… Continue Reading →

Bersama anak panjat Mt. Qingcheng di Dujiangyan, China

Aku highlight kan anak di tajuk kali ni. Sebab semasa kami ke Mt. Qingcheng sebelum ni, memang tak jumpa pun kanak-kanak. Mungkin bukan cuti sekolah kot. Hari Isnin adalah hari permulaan untuk yang bekerja. Jadi, tak heran la gunung ni… Continue Reading →

Vaksin Travel untuk bayi

Tajuk kemain lagi. Seolah-olah beli perisai untuk bayi sendiri sebelum travel. Kah! Vaksin yang aku nak kongsi ni adalah vaksin yang kebiasaan orang ramai ambil tak kira umur pun. Tapi, amat bersesuaian buat puteri kecil kami memandangkan nak terbang ke… Continue Reading →

Konvoi kereta Pattani-Narathiwat

Macam-macam dugaan dilalui sebelum nak masuk ke Selatan Thai ni. Di entri sebelum ni aku ada cerita cara nak masuk melalui Imigrasan Kelantan-Thailand. Apa-apa pun yang berlaku, pengalaman tulah yang akan diingati selamanya. Takde pengalaman, takde la nak kenang. Kalau… Continue Reading →

Konvoi kereta Kelantan-Pattani

Ini entri kedua aku selepas entri Masuk Thailand melalui Kelantan dimuat naikkan baru-baru ini. Panjang lebar aku ceritakan pengalaman memasuki Thailand menggunakan jalan darat melalui negeri serambi Mekah tu. Cop pasport dan melepasi kastam adalah permulaan wajib bagi sesiapa berhajat… Continue Reading →

© 2020 — Powered by WordPress

Theme by Anders NorenUp ↑