Pembikinan Video Graduasi SMK Banggol 2014

Salam, Hujung tahun macam ni sekolah-sekolah atau mana-mana IPT pasti sibuk menyediakan kenangan yang indah sepanjang bersama. Semestinya diperlukan video sebagai alternatif sebagai persembahan pada majlis yang akan diadakan dan secara langsung sebagai simpanan abadi. Di sini, saya kongsikan kaedah penyediaan pembikinan video yang sangat mudah. Barulah tak jadi video yang merapu-rapu 😛 Tetapkan tema (semestinya tema graduasi) Buat storyboard […]

My Flowers

Joy from RalitMedia on Vimeo. S E L A M A T  H A R I  M E R D E K A Durasi : 1:25 minit. Cubaan kali pertama pembikinan video klip berkaitan patriotik. Hanya menggunakan lens Video ni terhasil pada sebab kononnya, kononnya lagi, hehe… nak belajar daripada video orang lain. So, tak la hebat sangat. Tapi aku suka […]

Bersama RALITMEDIA

Jun 2014. Kali ni kita tiru Rancangan Nona. Siap temubual bagai. Nasib baik hos sporting. Pelakon lakon semula pun sanggup buat lagi sekali. Terima kasih semua kerana membantu tambahkan pengalaman dalam pembikinan video. Terasa ada kematangan editting kali ni. Jun 2013. Video Tokoh Guru Kemaman. Teknik tak berapa pandai lagi. Selangkah ke berkemahiran. Mei 2013. Made by my ex-students. Miss […]

Mega TT Toyota 2014

Mega TT Toyota 2014 from Azizi on Vimeo. Baru sangat video ni dihasilkan. Jelas dan nyata ianya bertempat di Pantai Sri Tujoh, Tumpat, Kelantan. Gathering untuk Geng Toyota. Yang hadir ke Mega TT ni dari pelbagai kelab. Thanx for invite us to shoot the event. Lain kali call us lagi untuk hasilkan video. Sangat best.

Outdoor wedding video

Hafifi&Ira from Azizi on Vimeo. Kita buat kelainan pada hari perkahwinan. Apa nama ni, wedding highlight? 1st made jugak. Ada noise pada video ni. Memang tak cun. Montaj tu pun aku tak suka. Lain kali buang buat yang simple2 je. Orang nak tengok video kahwin, tapi sibuk nak promote blog. Malu2. Tapi kena buat jugak supaya hakcipta terpelihara. Pape pun, […]

Kuarters Guru SMK KG Baru 2012

This is my 1sssssssst time made video. Baru nak berjinak-jinak dengan video. Tak la umphh sangat. Nasib baik ada buat. Sekarang diorang dah bersekolah dah pun. Budak-budak ni bila tengok balik jadi malu-malu meow. Aku takde dalam video ni. Tukang amik, biasa la, Women behind the camera. Suka title tu. Hikhikhik