Berkelah di Air Terjun Chemerung, Dungun, Terengganu

Nak dijadikan cerita, kami bersiap-siap nak berkelah di Jeram Tanduk, Air Putih Kemaman. Bila dah masuk lorong ke jeram, frustnya tak payah cakap. Jalan tak berturap! Tak mungkin kami teruskan perjalanan. 10 km lagi ke hadapan… Tang tu jugak kami decide nak ke tempat lain. Takkan la nak pusing balik kan. Hampir 20 km dah perjalanan kami tadi. Segala persiapan […]

Cameron Highland

Dah lama berhajat nak bercuti bersama parents. Tercapai jugak hajat kami. Allah swt dah makbulkan kami melawati Cameron Highland bersama parents masing-masing. Alhamdulillah, segala perjalanan dipermudahkan. Walaupun travel ni hanyalah sambil lalu je selepas balik dari konvo, tapi kami tetap puas hati (tak tau la mereka. Hihi…) Tak bermalam pun. Kami just shoping sayur, makan-makan dan melawat bunga. Bunga kat […]

Kampung Cina Kuala Terengganu

My doter yang comel nak ke China. Merayu, merintih, merengek dan mengamuk beriya-iya nak ke negara tu sebab Kamila (kawan Naura) dah pun ke sana. Umur 5 tahun, apa yang dia reti. Ingat China tu drive 30 minit dah sampai kot. Bukannya tau pasport dan visa. So, sebagai parents yang bijak pandai (orait, terperasan jap), kami fikirkan Kg Cina. Kebetulan […]

Pantai Chendor 1 Mei 2015

Cuti tiga hari takde plan nak ke mana-mana. So hari pertama cuti kebetulan dengan 1 Mei, Cuti Hari Pekerja ni kami cadang ke Pntai Chendor Pahang. Bunyik macam jauh tapi sebenarnya lepas skit je dari sempadan Kemaman, Terengganu. Plan dari rumah bukan main lagi. Tengok berulangkali klip video Tenangkan Bontot Anda. Tajuk ntah apa-apa tapi best. Takde satu pun mention […]