Tag

family first

Daerah Dayi Xiling – Siri 4

Kehadiran kami ke Dayi County yang jauhnya 2 jam dari Bandar Chengdu semata-mata untuk bermain salji di Xiling Mountain. Namun, anganku musnah apabila penutupan tempat bermain ski akibat banjir besar yang lalu tidak dimaklumkan awal oleh pihak hotel kepada kami…. Continue Reading →

Throwback Travel di musim PKP

Semasa PKP ni, dalam kepala banyak merancang. Tapi, entah terpakai ke tak hal yang dirancang di tahun covid-19 ini. Bila nak tamat tak tau la. Aku berdoa agar rangkaian jangkitan terputus. Nak keluar rumah pun tak boleh, inikan pula nak… Continue Reading →

Anda parents awesome bila ikut tips ni semasa travel

Setiap kali keluar travel ke luar negara, aku dan suami takkan sesekali tinggalkan anak-anak kat Malaysia. Aku seolah dapat imagine perasaan rindu tak terhingga bila ketiadaan anak di sisi. Walaupun ada yang cakap pergi travel tanpa anak-anak boleh release dan… Continue Reading →

DUIT BUKAN SEGALANYA

Aku sedih sebenarnya. Ramai antara kita kejar duit. Menganggap duit adalah segala jawapan masalah. Aku juga tidak terlepas daripada berfikiran begini. Kadang waktu hujung bulan akan jadi sengkek. Cukup-cukup je sehingga hari gaji. Itupun tak habih menghitung hari. Entri ini… Continue Reading →

Hiking Bukit Mak Dayang bersama bayi

Daulat tuanku! Tiba-tiba diberi cuti bersempena Pertabalan Seri Paduka Baginda Yang di-pertuan Agong XVI Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah. Terima kasih atas pemberian cuti umum buat rakyat Malaysia. Maka dapatlah patik sekeluarga mendaki bukit bersama keluarga. Bukit mana lagi… Continue Reading →

© 2020 — Powered by WordPress

Theme by Anders NorenUp ↑