Tag

family trip

Anda parents awesome bila ikut tips ni semasa travel

Setiap kali keluar travel ke luar negara, aku dan suami takkan sesekali tinggalkan anak-anak kat Malaysia. Aku seolah dapat imagine perasaan rindu tak terhingga bila ketiadaan anak di sisi. Walaupun ada yang cakap pergi travel tanpa anak-anak boleh release dan… Continue Reading →

Makanan halal di Bandar Chengdu

Tipu la kalau dah travel jauh-jauh taknak cuba langsung makanan tempatan. Amatlah rugi bagi aku kalau dah datang jauh tapi tak mencuba makanan sana. Waktu inilah aku sekeluarga bersungguh-sungguh masuk ke kedai makan orang tempatan milik orang Muslim untuk mencuba… Continue Reading →

Bersama anak panjat Mt. Qingcheng di Dujiangyan, China

Aku highlight kan anak di tajuk kali ni. Sebab semasa kami ke Mt. Qingcheng sebelum ni, memang tak jumpa pun kanak-kanak. Mungkin bukan cuti sekolah kot. Hari Isnin adalah hari permulaan untuk yang bekerja. Jadi, tak heran la gunung ni… Continue Reading →

Konvoi kereta Pattani-Narathiwat

Macam-macam dugaan dilalui sebelum nak masuk ke Selatan Thai ni. Di entri sebelum ni aku ada cerita cara nak masuk melalui Imigrasan Kelantan-Thailand. Apa-apa pun yang berlaku, pengalaman tulah yang akan diingati selamanya. Takde pengalaman, takde la nak kenang. Kalau… Continue Reading →

Bagaimana aku mampu bawa semua anak travel setiap tahun?

Sebagaimana kita sedia maklum, travel ke luar negara memerlukan duit yang sangat banyak. Tiket kapal terbang boleh mencecah ribuan ringgit walaupun hanya ke negara jiran seperti Thailand dan Indonesia. Itu belum termasuk makan, hotel dan transportation di negara yang dilawati… Continue Reading →

© 2020 — Powered by WordPress

Theme by Anders NorenUp ↑