Tag

naik kereta ke thailand

Konvoi kereta Pattani-Narathiwat

Macam-macam dugaan dilalui sebelum nak masuk ke Selatan Thai ni. Di entri sebelum ni aku ada cerita cara nak masuk melalui Imigrasan Kelantan-Thailand. Apa-apa pun yang berlaku, pengalaman tulah yang akan diingati selamanya. Takde pengalaman, takde la nak kenang. Kalau… Continue Reading →

Konvoi kereta Kelantan-Pattani

Ini entri kedua aku selepas entri Masuk Thailand melalui Kelantan dimuat naikkan baru-baru ini. Panjang lebar aku ceritakan pengalaman memasuki Thailand menggunakan jalan darat melalui negeri serambi Mekah tu. Cop pasport dan melepasi kastam adalah permulaan wajib bagi sesiapa berhajat… Continue Reading →

Masuk Thailand melalui Kelantan

Senarai negeri yang berada di sempadan Thailand cumalah Perlis, Kedah, Perak dan Kelantan sahaja. Jadi, pilihan terletak di tangan anda untuk memilih masuk melalui negeri mana. Mana-mana pun boleh. Sebelum ni aku ada ceritakan bagaimana kami masuk ikut Padang Besar,… Continue Reading →

Travelog Koh Samui Thailand

Pergi bulan Mac 2018, tapi siap videolog ni bulan September. Makan masa 5 bulan jugak nak siap. Bukan mudah… Semuanya disebabkan kekangan masa dan kesihatan yang tidak diizinkan. Sekarang pun dah ada baby. Bertambah seorang lagi ahli backpackers family travel…. Continue Reading →

Road Trip Malaysia ke Koh Samui – Siri II (Akhir)

Hai! Sebelum ni kami ada menyediakan entri Siri I yang menceritakan pengalaman kami selama 3 pertama perjalanan yang bermula pada 16 Mac 2018. Kami sengaja pecahkan kepada 2 entri kerana penulisan perjalanan akan menjadi terlalu panjang. Lagipun, entri kedua akan… Continue Reading →

Road Trip Malaysia ke Koh Samui – Siri I

Road trip bermaksud perjalanan melalui jalan darat. Kami memilih menaiki kereta Naza Citra untuk meluncur di jalan raya Thailand kerana salah seorang daripada kami mengalami masalah kesihatan. Erti kata lain, pregnant 6 bulan setengah. Nak naik flight, terpaksa berjalan jauh… Continue Reading →

© 2019 — Powered by WordPress

Theme by Anders NorenUp ↑