Naik feri Istanbul : Eropah ke Asia

Impian bagi setiap pengunjung di kala tiba di Istanbul adalah nak menyeberang sungai pemisah antara Istanbul Asia dan Istanbul Eropah. Ada dua cara nak ke Asia. Salah satunya adalah menaiki feri. Ramai yang cadangkan naik di Pelabuhan Eminonu dan akan berakhir di Pelabuhan Uskudar. Kenapa ramai naik kat situ? Sebab situ dekat dengan Spice Bazar. Sebenarnya, feri ni merupakan pengangkutan […]

7 Persediaan perlu tahu sebelum pindah ke Turki

Ramai jugak yang mesej aku bertanyakan persediaan nak pindah ke Turki. Bagus la kan. Banyak buat research, akan menjadikan lebih bersedia. Takde la pergi rempuh dengan kosong. Macam aku. Aku dan suami kurang bermaklumat pasal Turki. Yang aku tau urusan untuk keluar je. Lagilah waktu tu sibuk dengan hal clear kan barang rumah. Semak kepala. Macam-macam duk fikir sampaikan apa […]

Dari Turki pulang ke MALAYSIA >>> Catatan dan video

Seperti yang sedia maklum, aku ada post-travel-blues selama 3 bulan. Aku pun taktau betul ke tidak sindrom dialami. Sama je perasaan tu sebagaimana aku balik dari travel dari mana-mana negara. 3 bulan tu pun tempohnya tidak la tepat. Aku hanya agak je. Lebih kurang tempoh itu. Daripada aku layan perasaan yang tidak menguntungkan itu, lebih baik aku on balik laptop […]