Tag tips travel

Niche Video bagi channel Youtube

Semenjak PKP ni, aku banyak luangkan masa menyunting video travel yang lama-lama. Nak keluar negara tak dapat sebab wabak Covid-19 dah melanda dunia, jadi, aku ambil kesempatan asah balik bakat editing menggunakan software Sony Vegas. Kebiasaan aku edit video hanya… Continue Reading →

Tips travel bersama anak-anak

Aku ada dah banyak kali buat perkongsian di blog ni mengenai tips mudah travel dengan anak. Setiap kali aku buat entri baru, aku akan perbaharui penulisan dan isi mengikut pengalaman terkini seiring dengan masa. Takde la old school punya style…. Continue Reading →

Persediaan menghadapi musim sejuk – #Travel edition

Negara Malaysia merupakan negara bercuaca panas dan lembap sepanjang tahun. Nak rasa sejuk pergi Cameron Highland. Di sana boleh la cecah suhu 22 celcius. Kena plak musim hujan, dapat suhu rendah sehingga 14 celcius. Pun dah menggigil kan. Bukan main… Continue Reading →

Susah bawa anak travel? Baca dulu tips ni

“Aku, selagi anak-anak aku tak berumur 20 tahun, memang takkan bawa diorang keluar daripada Malaysia.”   “Tempat sejuk mana boleh bawak anak kecil. Tak kesian ke budak-budak akan sejuk? Orang tua pun tak tahan. Ni kan pulak budak.” “Budak-budak ni… Continue Reading →

© 2020 — Powered by WordPress

Theme by Anders NorenUp ↑