Tag travel

Tips travel bersama anak-anak

Aku ada dah banyak kali buat perkongsian di blog ni mengenai tips mudah travel dengan anak. Setiap kali aku buat entri baru, aku akan perbaharui penulisan dan isi mengikut pengalaman terkini seiring dengan masa. Takde la old school punya style…. Continue Reading →

Daerah Dayi Xiling – Siri 4

Kehadiran kami ke Dayi County yang jauhnya 2 jam dari Bandar Chengdu semata-mata untuk bermain salji di Xiling Mountain. Namun, anganku musnah apabila penutupan tempat bermain ski akibat banjir besar yang lalu tidak dimaklumkan awal oleh pihak hotel kepada kami…. Continue Reading →

Daerah Dayi Xiling – Siri 3

Dari pekan Qing Cheng kami menuju ke Dayi County dengan menaiki bas sebanyak tiga kali. Hampir setengah hari baru kami tiba di Vohill Garden Hotel. Biarpun tempahan di website nama rumah penginapan ini adalah Hotel Huashuiwanzhen. Kami mencari hotel sama… Continue Reading →

Daerah Dayi Xiling – Siri 2

Di Siri 1 sebelum ni aku ada ceritakan pengalaman perjalanan bermula dari Qingcheng seterusnya ke daerah Dayi. Naik bas sebanyak tiga kali. Ketiga-tiga bas tu semuanya berlainan saiz. Yang last tu kami naik van. Tiba selepas 4 jam perjalanan. Lama… Continue Reading →

Throwback Travel di musim PKP

Semasa PKP ni, dalam kepala banyak merancang. Tapi, entah terpakai ke tak hal yang dirancang di tahun covid-19 ini. Bila nak tamat tak tau la. Aku berdoa agar rangkaian jangkitan terputus. Nak keluar rumah pun tak boleh, inikan pula nak… Continue Reading →

Vlog kami ke Panda Base Centre Chengdu

Hari tu aku ada tulis entri pasal bagaimana nak ke Tengok si mata leban – Chengdu Panda Base Breeding Centre. Boleh klik link diberi untuk baca semula. Bagi yang belum tahu dan nak memang nak tahu sebab tengah buat research… Continue Reading →

« Older posts

© 2020 — Powered by WordPress

Theme by Anders NorenUp ↑