Tag

travel

Anda parents awesome bila ikut tips ni semasa travel

Setiap kali keluar travel ke luar negara, aku dan suami takkan sesekali tinggalkan anak-anak kat Malaysia. Aku seolah dapat imagine perasaan rindu tak terhingga bila ketiadaan anak di sisi. Walaupun ada yang cakap pergi travel tanpa anak-anak boleh release dan… Continue Reading →

Makanan halal di Bandar Chengdu

Tipu la kalau dah travel jauh-jauh taknak cuba langsung makanan tempatan. Amatlah rugi bagi aku kalau dah datang jauh tapi tak mencuba makanan sana. Waktu inilah aku sekeluarga bersungguh-sungguh masuk ke kedai makan orang tempatan milik orang Muslim untuk mencuba… Continue Reading →

Vaksin Travel untuk bayi

Tajuk kemain lagi. Seolah-olah beli perisai untuk bayi sendiri sebelum travel. Kah! Vaksin yang aku nak kongsi ni adalah vaksin yang kebiasaan orang ramai ambil tak kira umur pun. Tapi, amat bersesuaian buat puteri kecil kami memandangkan nak terbang ke… Continue Reading →

Konvoi kereta Kelantan-Pattani

Ini entri kedua aku selepas entri Masuk Thailand melalui Kelantan dimuat naikkan baru-baru ini. Panjang lebar aku ceritakan pengalaman memasuki Thailand menggunakan jalan darat melalui negeri serambi Mekah tu. Cop pasport dan melepasi kastam adalah permulaan wajib bagi sesiapa berhajat… Continue Reading →

Persediaan menghadapi musim sejuk – #Travel edition

Negara Malaysia merupakan negara bercuaca panas dan lembap sepanjang tahun. Nak rasa sejuk pergi Cameron Highland. Di sana boleh la cecah suhu 22 celcius. Kena plak musim hujan, dapat suhu rendah sehingga 14 celcius. Pun dah menggigil kan. Bukan main… Continue Reading →

Tidak semuanya indah waktu travel

Ya ke tak best time travel? Ya. Aku tak membongak pun. Ada juga waktu tak gembira. Tapi kami tak tunjuk la muka sedih tu kat Facebook, Instagram atau mana-mana-mana socmed. Waktu tu kan sedang travel. Taknak la spoil mood. Anggap… Continue Reading →

© 2020 — Powered by WordPress

Theme by Anders NorenUp ↑