Author

nhazla.fikri

Pertama kali ber vlogging

Sebenarnya, channel youtube dah lama kami wujudkan. Kalau tak silap, dari tahun 2013 lagi. Waktu aku masih berkhidmat di SMK Kerteh. Fuh, dah 6 tahun usia channel Ralitmedia. Aku letak nama Ralitmedia ni bersempena nama lama blog aku. Video yang… Continue Reading →

Kena Chicken Pox sebelum naik pesawat

Cuti sekolah akhir tahun semakin hampir. Biasanya kami sekeluarga dalam keadaan get ready untuk pergi bercuti. Banyak persiapan dah dibuat. Tiket flight dan hotel dah book berbulan lamanya. Duit dah berhabis bukan main banyak. Tanpa disangka ujian datang menimpa. Salah… Continue Reading →

Berkunjung ke Kellie’s Castle

Sambungan cerita selepas entri ke Gua Tempurung. Hari sama je ni. Dan dan lepas lenjun masuk gua, terus buat carian tempat menarik lain di kawasan Ipoh. Ter up jugak status di FB. Ada yang suggest ke taman tema di Tema… Continue Reading →

Masuk Gua Tempurung bersama anak-anak

Jauh berjalan kali ni. Alah, Perak je pun. Jauh weh. Aku nak ke sini 5 tahun sekali pun payah. Sebab perlu rentas jalan dari timur ke barat semenanjung Malaysia. Rasa excited nak ke negeri Perak ni lain macam. Anak-anak kemain… Continue Reading →

Pengalaman buruk host Airbnb

Ini bukan la pertama kali kami mengalami pengalaman ditolak oleh host. Aku tak kisah pun kena reject diawal berurusan tanpa melibatkan pembayaran. Biasa la kan. Host pun ada demand jugak nak pilih tetamu yang nak menginap di rumah dia. Itu… Continue Reading →

Konvoi kereta Pattani-Narathiwat

Macam-macam dugaan dilalui sebelum nak masuk ke Selatan Thai ni. Di entri sebelum ni aku ada cerita cara nak masuk melalui Imigrasan Kelantan-Thailand. Apa-apa pun yang berlaku, pengalaman tulah yang akan diingati selamanya. Takde pengalaman, takde la nak kenang. Kalau… Continue Reading →

© 2019 — Powered by WordPress

Theme by Anders NorenUp ↑