Author

nhazla.fikri

Anda parents awesome bila ikut tips ni semasa travel

Setiap kali keluar travel ke luar negara, aku dan suami takkan sesekali tinggalkan anak-anak kat Malaysia. Aku seolah dapat imagine perasaan rindu tak terhingga bila ketiadaan anak di sisi. Walaupun ada yang cakap pergi travel tanpa anak-anak boleh release dan… Continue Reading →

Makanan halal di Bandar Chengdu

Tipu la kalau dah travel jauh-jauh taknak cuba langsung makanan tempatan. Amatlah rugi bagi aku kalau dah datang jauh tapi tak mencuba makanan sana. Waktu inilah aku sekeluarga bersungguh-sungguh masuk ke kedai makan orang tempatan milik orang Muslim untuk mencuba… Continue Reading →

Bersama anak panjat Mt. Qingcheng di Dujiangyan, China

Aku highlight kan anak di tajuk kali ni. Sebab semasa kami ke Mt. Qingcheng sebelum ni, memang tak jumpa pun kanak-kanak. Mungkin bukan cuti sekolah kot. Hari Isnin adalah hari permulaan untuk yang bekerja. Jadi, tak heran la gunung ni… Continue Reading →

Vaksin Travel untuk bayi

Tajuk kemain lagi. Seolah-olah beli perisai untuk bayi sendiri sebelum travel. Kah! Vaksin yang aku nak kongsi ni adalah vaksin yang kebiasaan orang ramai ambil tak kira umur pun. Tapi, amat bersesuaian buat puteri kecil kami memandangkan nak terbang ke… Continue Reading →

Pertama kali ber vlogging

Sebenarnya, channel youtube dah lama kami wujudkan. Kalau tak silap, dari tahun 2013 lagi. Waktu aku masih berkhidmat di SMK Kerteh. Fuh, dah 6 tahun usia channel Ralitmedia. Aku letak nama Ralitmedia ni bersempena nama lama blog aku. Video yang… Continue Reading →

Kena Chicken Pox sebelum naik pesawat

Cuti sekolah akhir tahun semakin hampir. Biasanya kami sekeluarga dalam keadaan get ready untuk pergi bercuti. Banyak persiapan dah dibuat. Tiket flight dan hotel dah book berbulan lamanya. Duit dah berhabis bukan main banyak. Tanpa disangka ujian datang menimpa. Salah… Continue Reading →

© 2020 — Powered by WordPress

Theme by Anders NorenUp ↑