Author nhazla.fikri

Persediaan berpindah ke Istanbul Turki – Episod 2

Aku niat nak buat episod je memandangkan kisah proses ni terlalu panjang. Tempoh buat ni pun makan masa berbulan-bulan. Mana mungkin pendekkan dalam satu video je kan. Baik. Untuk Episod 2 kali ni aku ringkaskan apa yang dibuat. Sebelum ni… Continue Reading →

Persediaan berpindah ke Istanbul Turki – Episod 1

Banyak kami sorokkan kepada rakan-rakan tentang proses kami ke luar negara. Hanya berapa orang je tau. Kat tempat kerja hanyalah jabatan sendiri dan ahli keluarga pun, bukan semua… Aku sengaja rahsiakan sebab taknak orang kata kami ni hangat-hangat tahi ayam… Continue Reading →

Hari pertama berhijrah ke Istanbul, Turki

Terlebih dahulu, aku cuma copy paste je apa yang ditulis di wall FB sendiri bertarikh 14 November 2020. Tak sangka penulisan aku tentang perjalanan hari pertama ke Istanbul mendapat sambutan pembaca di sana. Supaya post ini tidak hilang begitu sahaja,… Continue Reading →

Bagaimana cikgu nak mohon belajar luar negara? Khas bagi penjawat awam bergred DG

Hal sambung belajar luar negara ni bukan kebiasaan buat penjawat awam yang bergelar guru atau bergred DG. Yang biasa tu adalah sambung Pendidikan Jarak Jauh (PJJ) atau sepenuh masa dengan Hadiah Latihan Perkhidmatan) HLP tak kira la sama ada dengan… Continue Reading →

Diari 6 – Proses tak ada penamat

Dah lama tak update diari. Mungkin terlalu fokus kepada channel Ralit di Youtube sehinggakan aku lupa yang ada perkara yang perlu dicatatkan agar tidak lupa di masa hadapan. Huhu Sementara aku ada masa ni, aku nak ceritakan pasal sesuatu yang… Continue Reading →

How to exit Malaysia? – Covid-19 Crisis

Boleh ke keluar waktu wabak ni? Itu soalan yang biasa kita dengar kan bila mana kita dengar orang bagitau nak berurusan ke luar negara. Seperti yang semua orang sedia maklum, sempadan telah ditutup akibat corona ni sejak 18 Mac 2020… Continue Reading →

« Older posts

© 2020 — Powered by WordPress

Theme by Anders NorenUp ↑