Author

nhazla.fikri

Daerah Dayi Xiling – Siri 1

Entri ni aku tulis disebabkan kami tiba-tiba ter sembang pasal Hotel Huashuiwanzhen di dapur sambil minum kopi. Ini la sebab kenapa kami nak sangat mengembara ketika masih sihat dan masih ada kemampuan. Esok-esok boleh sembang bersama macam ni lagi dengan… Continue Reading →

Happy birthday to MYSELF

Hari-hari sebelum aku ingat tarikh 30 Mac ni. Tapi, disebabkan kesibukan Work From Home (WFH), tarikh ini aku lupakan. Sehinggalah suami aku ke sisi memberi ucapan Selamat Hari Lahir. Sweet je bila dapat ucapan pertama daripada orang tersayang. Tak ada… Continue Reading →

Rutin WORKOUT semasa wabak Covid-19

Duduk dalam rumah membataskan pergerakan fizikal. Banyak duduk, baring dan kurangnya berjalan jauh. Kalau yang rumah satu tingkat je, memang takde lasung naik turun tangga. Ini akan membuatkan badan boleh menjadi lesu. Aku tak suka keadaan macam ni. Dah la… Continue Reading →

Covid-19 : Menjalani Perintah Kawalan Pergerakan di rumah sendiri

Sebagaimana kita ketahui, pola jangkitan wabak Coronavirus semakin meningkat di Malaysia iaitu 190 kes pada 15 Mac 2020 yang lalu yang menjadikan jumlah keseluruhan adalah 428 disahkan positif. Pada 16hb pula, berlaku sekali lagi peningkatan sebanyak 125 orang. Oleh itu,… Continue Reading →

Vlog kami ke Panda Base Centre Chengdu

Hari tu aku ada tulis entri pasal bagaimana nak ke Tengok si mata leban – Chengdu Panda Base Breeding Centre. Boleh klik link diberi untuk baca semula. Bagi yang belum tahu dan nak memang nak tahu sebab tengah buat research… Continue Reading →

Sand dune Pantai Mek Mas – Luncur pasir KB

Percaya atau tidak, nak meluncur pasir tak perlu ke Australia. Kat Malaysia ni pun ada. Yang paling tak sangka ialah tempat main luncur pasir ini terletak di kampung halaman sendiri iaitu Kota Bharu!!! Bukan di tengah bandar Kota Bharu tau…. Continue Reading →

© 2020 — Powered by WordPress

Theme by Anders NorenUp ↑