Author nhazla.fikri

The Backpackers Village Sungai Lembing – Penginapan Bajet di Kuantan

Penginapan budget hostel bagi backpacker’s terletak di Sg. Lembing. Hostel ini agak tersembunyi sikit bagi yang pertama kali menjejakkan kaki ke sini. Tapi jangan risau. Jika anda menjumpai Muzium Sg. Lembing, maka anda hanya pandang ke seberang jalan sahaja. Backpaker’s… Continue Reading →

Pantai Teluk Mak Nik ada Bukit Bendera

Macam tak percaya yang nama Bukit Bendera pun ada di Kemaman. Kebiasan orang akan membayangkan Bukit Bendera yang ada di Pulau Pinang. Nama je sama. Aku tak pasti nama bukit ni dinamakan sempena apa. Kalau tengok daripada sudut pandangan aku… Continue Reading →

Hiking Bukit Telaga Simpul – tamat di rumah api

Kaki panjat bukit santai macam kami ni memang suka sangat terjah bukit baru. Ramai jugak kawan aku dah daki bukit ni tapi aku jela belum berkesempatan ke sini. Jadi, aku dan keluarga cuba jugak cari peluang nak rasai sendiri pengalaman… Continue Reading →

LATA JARUM, RAUB PAHANG

Assalamualaikum. Kami telah mengadakan percutian singkat pada cuti pertengahan penggal 2 persekolahan baru-baru ini di Lata Jarum yang terletak di Raub, Pahang. Kami memilih untuk ke sana kerana inginkan suasana hutan dan ada sungai untuk anak-anak kami mandi-manda. Niat taknak… Continue Reading →

Pantai Kuala Kemasik ada GUA

Sebelum ni aktiviti kami banyak daki bukit je. Nak cuba buat yang lasak sangat macam tak berapa sesuai. Contoh aktiviti lasak tu seperti berkhemah dalam hutan atau panjat gunung. Setakat ni hanya berani tengok orang jela. Nak cuba sendiri belum… Continue Reading →

Boleh travel ke semasa wabak Covid-19?

Bukan soalan tu je duk bermain-main di fikiran setiap orang yang suka travel ni. Soalan-soalan seperti bila border nak bukak? Bila waktu sebenar dibolehkan travel? Kena vaksin ke kalau nak travel nanti? Kalau geng anti vaksin memang soalan terakhir tu… Continue Reading →

« Older posts

© 2020 — Powered by WordPress

Theme by Anders NorenUp ↑