Tag

china

Bersama anak panjat Mt. Qingcheng di Dujiangyan, China

Aku highlight kan anak di tajuk kali ni. Sebab semasa kami ke Mt. Qingcheng sebelum ni, memang tak jumpa pun kanak-kanak. Mungkin bukan cuti sekolah kot. Hari Isnin adalah hari permulaan untuk yang bekerja. Jadi, tak heran la gunung ni… Continue Reading →

Travelog – 9 Days Journey (KL-Beijing-Hohhot)

Uhuk… Berhabuk blog ni. Selepas 2 bulan baru sempat nak update sebab kekangan kerja yang  bertimbun. Video ke China baru-baru ini pun baru je siap. Datang je mood dan idea, tanpa berlengah terus buat. Tapi, mungkin tak gempak sangat sebab… Continue Reading →

Travelog Hohhot, Inner Mongolia Siri IV – Akhir

Sedar tak sedar, kami telah berada selama 3 hari di bandar Hohhot. Bumi Hohhot adalah tempat pengembaraan yang sangat bermakna buat kami sekeluarga. Memilih untuk ke bandar ini merupakan satu pilihan yang amat tepat. Perjalanan dari Beijing ke Hohhot sejauh… Continue Reading →

Travelog Hohhot, Inner Mongolia Siri III

Perjalanan dari Beijing – Hohhot sejauh 495 km telah pun selamat tiba di stesen kereta api pada pukul 5 pagi bertarikh 8 Disember 2017 baru-baru ini. Kami membeli tiket kereta api jenis Hard Sleeper dan memakan masa selama 10 jam… Continue Reading →

Travelog Hohhot, Inner Mongolia Siri II

Kami telah berada di Beijing selama 3 hari sebelum ini dan memulakan perjalanan menaiki kereta api menuju ke Hohhot iaitu salah satu bandar di wilayah Inner Mongolia. Ingat! Inner Mongolia masih berada di dalam negara China. Outer Mongolia barulah dikenali… Continue Reading →

Travelog Hohhot, Inner Mongolia Siri I

Assalamualaikum! Kali ini kami ingin kongsikan pengalaman kami ke Hohhot, Inner Mongolia baru-baru ini. Kalau bahasa Melayu dipanggil Mongolia Dalam. Disebabkan janggal nak sebut, kami lebih senang menulis Inner Mongolia sebagai mana di dalam peta dunia versi omputih. Ingat, Inner… Continue Reading →

© 2020 — Powered by WordPress

Theme by Anders NorenUp ↑