Tengok si mata lebam – Chengdu Research Base of Giant Panda Breeding

Panda merupakan tarikan utama di Wilayah Sichuan yang hidup di kawasan pergunungan Sichuan dan Tibet sahaja. Di kawasan itulah terdapatnya hutan buluh yang menjadikan makanan utama buat panda atau boleh juga digelar oleh kami si mata lebam. Panda menjadi lambang kebangsaan bagi Republik Rakyat China, dan diberi cetakan haiwan berkenaan pada syiling emas mereka. Jadi, menjadi kerugian kepada kami jika […]

Anda parents awesome bila ikut tips ni semasa travel

Setiap kali keluar travel ke luar negara, aku dan suami takkan sesekali tinggalkan anak-anak kat Malaysia. Aku seolah dapat imagine perasaan rindu tak terhingga bila ketiadaan anak di sisi. Walaupun ada yang cakap pergi travel tanpa anak-anak boleh release dan fun, bagi kami mungkin sebaliknya. Berkemungkinan kami laki bini akan berasa kosong je waktu bercuti sebab gelak tawa mereka tak […]

Panduan travel bersama bayi – Khas buat kali pertama terbang jauh

Dilema bagi individu yang telah bergelar ibu bapa apabila minat terhadap mengembara masih tinggi tetapi mempunyai anak kecil. Lebih-lebih lagi yang berusia 2 tahun ke bawah. Takkan nak break kejap minat tu semata-mata nak tunggu besar kan. Rugi la sebab waktu tu kita dah pun bertambah umur. Masa depan bukan boleh dijangka. Kot sakit terbaring seksok kang menyesal pulak. Tak […]