Tag family backpack

Vlog kami ke Panda Base Centre Chengdu

Hari tu aku ada tulis entri pasal bagaimana nak ke Tengok si mata leban – Chengdu Panda Base Breeding Centre. Boleh klik link diberi untuk baca semula. Bagi yang belum tahu dan nak memang nak tahu sebab tengah buat research… Continue Reading →

Kembara di Dujiangyan bersama keluarga – DIY TRAVEL

Hari ketiga berada di Chengdu. Aku memilih untuk ke daerah Dujiangyan bagi mengenali lebih mendalam lagi budaya masyarakat Cina. Dujiangyan bukan satu destinasi popular sangat. Terutamanya orang Melayu kita. Kalau kaum Cina Malaysia aku tak heran pun. Mereka mampu ke… Continue Reading →

Tengok si mata lebam – Chengdu Research Base of Giant Panda Breeding

Panda merupakan tarikan utama di Wilayah Sichuan yang hidup di kawasan pergunungan Sichuan dan Tibet sahaja. Di kawasan itulah terdapatnya hutan buluh yang menjadikan makanan utama buat panda atau boleh juga digelar oleh kami si mata lebam. Panda menjadi lambang… Continue Reading →

Anda parents awesome bila ikut tips ni semasa travel

Setiap kali keluar travel ke luar negara, aku dan suami takkan sesekali tinggalkan anak-anak kat Malaysia. Aku seolah dapat imagine perasaan rindu tak terhingga bila ketiadaan anak di sisi. Walaupun ada yang cakap pergi travel tanpa anak-anak boleh release dan… Continue Reading →

Panduan travel bersama bayi – Khas buat kali pertama terbang jauh

Dilema bagi individu yang telah bergelar ibu bapa apabila minat terhadap mengembara masih tinggi tetapi mempunyai anak kecil. Lebih-lebih lagi yang berusia 2 tahun ke bawah. Takkan nak break kejap minat tu semata-mata nak tunggu besar kan. Rugi la sebab… Continue Reading →

Newer posts »

© 2020 — Powered by WordPress

Theme by Anders NorenUp ↑