Tag family vacation

Bawa atau tinggalkan anak semasa melancong?

Perbincangan ni boleh jadi trigger pada masyarakat kita. Aku ada baca banyak pandangan dari pelbagai sudut. Ada yang cakap dah nama pun anak, wajib la bawa. Kesian sebab mak pak je yang happy main salji tapi anak-anak tersendu gigit toto… Continue Reading →

Daerah Dayi Xiling – Siri 4

Kehadiran kami ke Dayi County yang jauhnya 2 jam dari Bandar Chengdu semata-mata untuk bermain salji di Xiling Mountain. Namun, anganku musnah apabila penutupan tempat bermain ski akibat banjir besar yang lalu tidak dimaklumkan awal oleh pihak hotel kepada kami…. Continue Reading →

Throwback Travel di musim PKP

Semasa PKP ni, dalam kepala banyak merancang. Tapi, entah terpakai ke tak hal yang dirancang di tahun covid-19 ini. Bila nak tamat tak tau la. Aku berdoa agar rangkaian jangkitan terputus. Nak keluar rumah pun tak boleh, inikan pula nak… Continue Reading →

Daerah Dayi Xiling – Siri 1

Entri ni aku tulis disebabkan kami tiba-tiba ter sembang pasal Hotel Huashuiwanzhen di dapur sambil minum kopi. Ini la sebab kenapa kami nak sangat mengembara ketika masih sihat dan masih ada kemampuan. Esok-esok boleh sembang bersama macam ni lagi dengan… Continue Reading →

Vlog kami ke Panda Base Centre Chengdu

Hari tu aku ada tulis entri pasal bagaimana nak ke Tengok si mata leban – Chengdu Panda Base Breeding Centre. Boleh klik link diberi untuk baca semula. Bagi yang belum tahu dan nak memang nak tahu sebab tengah buat research… Continue Reading →

Tengok si mata lebam – Chengdu Research Base of Giant Panda Breeding

Panda merupakan tarikan utama di Wilayah Sichuan yang hidup di kawasan pergunungan Sichuan dan Tibet sahaja. Di kawasan itulah terdapatnya hutan buluh yang menjadikan makanan utama buat panda atau boleh juga digelar oleh kami si mata lebam. Panda menjadi lambang… Continue Reading →

« Older posts

© 2020 — Powered by WordPress

Theme by Anders NorenUp ↑