Tag

travel with kids

Konvoi kereta Pattani-Narathiwat

Macam-macam dugaan dilalui sebelum nak masuk ke Selatan Thai ni. Di entri sebelum ni aku ada cerita cara nak masuk melalui Imigrasan Kelantan-Thailand. Apa-apa pun yang berlaku, pengalaman tulah yang akan diingati selamanya. Takde pengalaman, takde la nak kenang. Kalau… Continue Reading →

Konvoi kereta Kelantan-Pattani

Ini entri kedua aku selepas entri Masuk Thailand melalui Kelantan dimuat naikkan baru-baru ini. Panjang lebar aku ceritakan pengalaman memasuki Thailand menggunakan jalan darat melalui negeri serambi Mekah tu. Cop pasport dan melepasi kastam adalah permulaan wajib bagi sesiapa berhajat… Continue Reading →

Masuk Thailand melalui Kelantan

Senarai negeri yang berada di sempadan Thailand cumalah Perlis, Kedah, Perak dan Kelantan sahaja. Jadi, pilihan terletak di tangan anda untuk memilih masuk melalui negeri mana. Mana-mana pun boleh. Sebelum ni aku ada ceritakan bagaimana kami masuk ikut Padang Besar,… Continue Reading →

TRIP MANILA – CEBU 2018 #vlog

Tak sah kalau dah balik daripada travel tak siapkan vlog (video travelogue) Beza tau perasaan kita bila tengok gambar dan video ni. Setakat gambar sahaja macam tak puas. Vlog ni menampakkan keseluruhan perjalanan yang lebih jelas. Aku dah kepam video… Continue Reading →

Naik bas ke Tembok Besar China #Pintu Badaling

Entri dah lama di up up semula! Rugi la ilmu ni kita simpan je kan. Walaupun kejadian ni dah berlaku pada tahun 2017, nak jugak buat panduan kepada traveller lain. Suasana kami menapak ke Tembok Besar China masih terbayang segar… Continue Reading →

Melawat Manila Ocean Park bersama anak-anak

Pergi Disember 2018 lagi. Tapi baru nak buat entri pasal berkunjung ke Manila Ocean Park ni di tahun 2019. Lambat sangat nak karang sebab kekangan masa. Kerja yang terlalu pack untuk tahun ini. Kena kuatkan semangat jugak untuk siapkan entri… Continue Reading →

© 2019 — Powered by WordPress

Theme by Anders NorenUp ↑